TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 37 ZAM

Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Başkanlığı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda, ulaşıma yüzde 37 oranında zam yapılmasına karar verildi.

Belediye Meclisi'nin açılışında geçen toplantının tutanağı okundu ve gündemde olan maddelerin görüşülmesine geçildi. Ulaşım Komisyonu'nun teklifinin görüşülmesi için Belediye Başkanı Gencan Akın tarafından 15 dakikalık ara verildi. Aradan sonra Edirne'de toplu ulaşım ücretlerine yüzde 37 zam yapılması kararlaştırıldı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

ZAM ORANLARI

Edirne’de toplu ulaşım minibüs ücretleri yüzde 37 oranında zamlandı. Yine Edirne’deki taksimetre ve servis araçlarına da çeşitli oranlarda zam yapıldı.

Minibüslerde 16.8 lira olan sivil yolcu taşıma ücreti 23 lira, 11.9 lira olan öğrenci ücreti 16.3 lira oldu.Taksimetrede ise indi-bindi 90 lira, açılış 42 lira, kilometre başına alınacak ücret 27 lira oldu.

Servis araçlarında ise yeni fiyat tarifesi şu şekilde oldu: 0-3 km : Bin 575 lira,3-6 km : Bin 875 lira,6-10 km: 2 bin 175 lira,10-15 km: 2 bin 400 lira. 15 km yi aşans mesafelerde her kilometre başına 50 TL ücret alınacak.

ZAM TARTIŞMASI YAŞANDI

Şehir içi ulaşım fiyatlarının artırılması kararına itiraz eden AK Parti'li meclis üyesi Celal Demir, ETUS ve toplu ulaşımın Edirne'de en büyük sorunların başında geldiğini, seçim öncesi yüzde 20 indirim yapılmasının vaad edilmesine rağmen ulaşıma zam yapıldığını söyledi.

Demir, Başkan Gencan Akın'dan bu konuda açıklama beklediğini belirterek, "yüzde 20 indirim yapacaktınız, zam yaptınız. ETUS ve toplu ulaşım Edirne'de başlı başına bir sorun. İndirim yok, yüzde 37  zam var. Bu  konuda çözümünüz var mı? Herkes sizden indirim bekliyor" dedi.

BAŞKAN GENCAN AKIN "EN AZ TUTARDA ZAM YAPTIK"

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Edirne'deki toplu ulaşım sistemini ayakta tutmaları gerektiğini, en az zammı yaptıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bizim bu ulaşım sistemini ayakta tutmamız lazım. Şoförlerle ilgili en etkin tedbirleri aldık. Ellerimiz her zaman üstlerinde olacak. ETUS'u ayakta tutmamız lazım, çünkü maliyet artışları ve hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri bu zammı yapmamıza neden oldu. Bundan sonraki süreçte indirim yapabilirmiyiz, bu konuda çalışma yapacağıız. Biz en az tuturda zam yaptık. Zam yapmak istemezdik ama gelinen nokta bu. Bir çok kentten daha az zam yaptık. 65 yaş için destek çıkıyoruz. Bu konuda dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Esnafımızın üstünden yük kalksın diye ETUS'a 65 yaş için desteğimizi sürdürüyoruz".

MERHUM DİNAR'IN ADI YAŞATILACAK

Bu arada, Belediye Meclisi'nin daha önce aldığı kararla birlikte 2 ay önce hayatını yitiren Tescilli Turizm Elçisi Merhum Bahri Dinar'ın ismi evinin bulunduğu sokağa verildi. Eski Devlet Hastanesi civarındaki sokağın adı "Bahri Dinar Sokağı "olarak kayıtlara geçti.

Başkan Gencan Akın, "bu konuda daha önce karar almıştık. Edirnemize turizm açısından önemli hizmetler veren Bahri ağabeyimin adını yaşatmak için evinin bulunduğu sokağa ismini veriyoruz. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

YÜZÜCÜ IŞIK'A ÖDÜL

Öte yandan, geçtiğimiz ay yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kelebek yarışmalarında Türkiye birincisi olan sporcu Bayza Işık, Belediye Başkanı Gencan Akın tarafından ödüllendirildi.

Edirne'nin adını yüzme sporunda duyuran Işık'ı tebrik eden Başkan Gencan Akın, "başarılarının devamını diliyorum. Biz sporcularımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kendisi büyük bir başarı göstererek, Edirnemizin gruru oldu" ded.

Daha sonra, Başkan Gencan Akın, siyaset akademisinde eğitim gören ve meclis toplantısını takip eden öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler