İL GENEL MECLİSİ’NİN HAZİRAN AYI OLAĞAN TOPLANTISI DEVAM ETTİ

Saat 15.00 itibariyle başlayan toplantı, İl Özel İdaresi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Toplantısı, Gündem maddelerinin görüşülmesi için toplanan İl Genel Meclis’inde siyasi parti grubu üyeleri hazır bulundu.Çiğden Gegeoğlu  Başkanlığı’ndaki toplanan İl Genel Meclisi toplantısında çevre ve sağlık,tarım ve hayvancılık aynı zamanda spor komisyonu raporları görüşüldü.

İl Genel Meclisi’nin açılışında Çiğden Gegeoğlu Keşan’da yapılacak olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’a tüm üyeleri ve partileri davet etti .Gegeoğlu akabinde gündem maddeleri ve komisyon raporları okuttu. Çevre ve Sağlık komisyonun raporunu Serdar Çığla aktarırken raporun konusu İşletmelerdeki  ve fabrikalardaki arıtmaların durum ile ilgili görüşüldü.

ÇIĞLA “ÇEVRE ÖNEMLİ”

Çığla, komisyon raporunun aktardıktan sonra söz alarak ekledi “Burada raporumuzu da belirttik. Çevrenin önemi açısından konumuzun dışında. Örneğin Çok önemli can alıcı bir nokta . 1972 yılında açılan Çerkezköy Çorlu bölgesi sanayiye açık. Teşvikli bölge yapıldı. Ama bin dokuz yüz yetmiş iki senesinden sonra tekniğiniz olan her yere geriye dönmeyen, alanlar, görevde bulunanlar, bakanıyla, çevre müdürüyle hepsi geldi. Kimisi dedi balık tutacağım, kimisi dedi yüzeceğim, altı ay sonra bir sene sonra burada. Ama hala canlı yaşamıyor. Öyle bir durumdayız. İşte biz bölgemize sanayi gelişsin diyoruz. Tabii gelişsin. Ama kesinlikle çevrenin kurumları da bu konuda daha iyi denetlemeler yapmaları için uyarıyoruz. Basın olarak da uyanmamız lazım. Biz diğer kurumlar olarak biz de oyumuza sahip çıkmak lazım. Çevre çok önemli.”

TMO'NUN ÇALIŞMALILARI ELE ALINDI

Meclis toplantısında Remzi Subaşı TMO(Toprak Mahsulleri Ofisi) nun çalışmalarını anlattı.

Şubaşı, “TMO'larla ilgili ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini belirtiyorsunuz. Özellikle devletin çelik silolarla ilgili yatırım yapması gerektiğini vurguluyorsunuz çünkü bu, çiftçilere daha iyi bir alım noktası sağlayacak. Ayrıca, lisanslı depoculuk üzerinden yapılan alımların önemli olduğunu ancak çelik siloların artırılması gerektiğini dile getiriyorsunuz. Son olarak, fiyat konusunda da beklenti içindesiniz ve fiyatın üreticilerin beklentilerini karşılamasını umuyorsunuz. Bu şekilde, tarımsal üretimin daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yönetilmesini istiyoruz”dedi.

YEĞİTOĞLU ,ASKF DE 4400 SPOR YAPIYOR

İrfan Yetioğlu’nun  meclisdeki araştırma raporunun sonucu açıkladı.

Yetioğlu“ Kulüplerde sporcu sayıları  Konuları hakkında komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde;  Edirne Merkez ve İlçelerinde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu`na üye olan kulüp  sayısı Merkez 75 diğer İlçeler 27`dir.Kulüplerde sporcu sayıları Merkez 2.901 ilçeler de 1.524  sporcuya faaliyet göstermektedir.” İfade etti.

Ayrıca, il genel meclisi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.

Mert Hamarat

banner8
Haberler