KAPILARDA PERSONEL SAYISI ARTIYOR

Vali Yunus Sezer, tatil döneminin başlaması ve gurbetçi sezonuna girilmesi nedeniyle sınır kapılarında sıkıntı yaşanmaması için görevli personel sayısının artırılacağını söyledi.

İl Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sezer, gurbetçilerin daha rahat yurda giriş çıkış yapmalarını sağlamak amacıyla Gümrük Kapılarındaki tedbirlerin artırıldığını ifade etti.

Vali Sezer, yaz ayları için Türkiye’ye tatillerini geçirmeye gelen gurbetçilerin rahat bir şekilde giriş çıkış yapabilmeleri için Ticaret Bakanlığı’nın gümrüklerde ilave personel görevlendirdiğini, emniyetin de personel sayısını artırdığını söyledi.

Yaz aylarında Saros ve Enez’e de yaklaşık 500 bin tatilcinin geldiğini, burada da gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Vali Sezer, alınan tedbirlerle ilgili olarak şunları söyledi:

“İlimiz sınır şehri. Yaz aylarında hem araç yoğunluğunun, hem de yolcu ve ziyaretçi yoğunluğunun son derece arttığı önemli bir lokasyonda. Özellikle yaz aylarında Saros ve Enez tarafında gelen ziyaretçilerin yoğunluğu, turistlerin yoğunluğuyla karşı karşıya kalıyoruz. Burada 500 binin üzerinde insanın geldiğini ve tatilini geçirdiğini biliyoruz. Bir diğer önemli noktamız da özellikle Avrupa’dan yaz ayı nedeniyle gelen gurbetçilerimizin arttığını gözlemliyoruz. İlimizde 4 tane kara sınır kapımız var. Bu sınır kapılarımızda da hem emniyet boyutuyla, hem de gümrük boyutuyla gelen vatandaşlarımızın ülkemize sağlıklı bir şekilde girmesi için de tedbir ve hazırlıklarımıza başladık. Bu manada Ticaret Bakanlığı’mız çok önemli personel takviyesinde bulundu. Aynı zaman da emniyette de görevlendirmeler başladı. Vatandaşlarımızın ülke özlemiyle memleket özlemiyle geldikleri zaman herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için memleketlerine gitmelerini sağlamayı temenni ediyoruz. Önümüzdeki 5 ayda da çok önemli çalışmalar yapacağız ve bu noktada da takiplerimize devam edeceğiz. Gümrük kapılarımızda yoğunluk artarak devam ediyor. Bununla ilgili olarak da ilk 5 aya baktığımızda yüzde 14’lük bir yolcu giriş ve çıkışlarında artışımız var. İlk 5 Ayda 4 milyon 842 bin 877 sınır kapımızdan giriş yapan yolcu sayımız. Yine araç sayımızda da yüzde 10’luk bir artış var. Burada da 1 milyon 975 bin 273 araç giriş çıkışı olmuş”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler