BAKLA ÇORBASI TANITILDI

"Türk Mutfağı" haftası kapsamında etkinlikler sürerken, bir alış veriş merkezinde Edirne'ye özgü bakla çorbası yapılarak dağıtıldı.


Bir alışveriş merkezinde Türk Mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında Karaağaç Mahallesi’nde yetişen yerli bakladan hazırlanan çorbanın tadımı gerçekleştirilirken, tanıtıma Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve vatandaşlarda katıldı.

Bakla çorbasını hazırlayarak servis eden Aşçı İsmail Ergin, Karaağaç Mahallesinde yetişen baklalardan yapıldığını, tamamen yerli malzeme kullanıldığını söyledi.

İsmail Ergin, Türk Mutfağı Haftasında kendi yörelerinden bir çorba yaparak dikkat çekmek istediklerini, baklanın M.Ö 6 binli yıllarda Türk mutfağındaki yerini aldığını ifade etti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler