Yapılmış olan 22 metrelik badem ezmesini yerinde inceleyen ve badem ezmesini keserek ikram eden Vali Yunus Sezer, Türk Mutfağıyla ilgili geleneksel yemeklerin tanıtımına önem verdiklerini söyledi.
Türkiye genelinde Türk Mutfak lezzetlerinin tanıtımı için illerde çalışmalar yapıldığına işaret eden Vali Sezer şunları söyledi:
“Bugün de Arif Ustamız bizi Edirne’nin yaklaşık 600 yıllık bir geçmişi olan badem ezmesiyle tanıştırdı. 22 metrelik bir badem ezmesi denememiz var. Bu bir rekora doğru gidiyor. Önümüzdeki yıl belki bir kilometreye kadar uzatacağız bunu. Bizim saray mutfağımız, Rumeli mutfağımız, büyük bir gastronomi kültürümüz var. Badem ezmesi bunlardan sadece bir tanesi. Arkada da bir sürü aşçı adaylarımız var. Yeni nesil de bir şekilde bu geleneksel mutfağımıza alıştırıyoruz, yetiştiriyoruz. Ustalarımız da el veriyorlar. Bizim de Edirne olarak gastronomi ürünlerimizi daha çok tanıtmamız gerekiyor. Çünkü burası turizmin başkentlerinden bir tanesi. Bu manada da yapmış olduğumuz faaliyet çok anlamlı, çok önemli, teşekkür ediyoruz"
Bülent Sarıçiçek