HALK OYUNLARI YARIŞMASI YAPILDI

Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleşen, Edirne Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında 10 ekip 4 kategoride dereceye girmek için yoğun çaba sarf etti.

Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin, dereceye giren kulüplerin Türkiye Kulüp yarışmalarında Edirne’yi temsil edeceklerini açıkladı.

Toplamda 10 ekibin, 4 farklı kategoride yarıştığı Edirne Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Müsabakaları, Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleşti. Tüm sporcular yarış için dereceye girmek için çaba sarf ederken aileleri de onları yalnız bırakmadı.

Tüm kulüplerde toplamda 199 sporcunun ter döktüğü müsabaka hakkında konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin, sporcuların müsabakadan önce yoğun prova yaptığını söyledi.

Engin; “Toplamda 10 ekimiz olacak. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olarak 4 kategoriye ayrılacak. Minikler ve yıldızlarda rakip olarak kulüplerimiz mevcut. Gençlerde ve büyüklerde ise rakip yok. Bundan dolayı tek ekip olarak yarışacaklar. Farklı okullardan toplamda 199 sporcu yarışacak. Ortalama olarak 1 buçuk ile 2 saat arasında performans sergileyecekler. Dünden beri her spor kulübünün provaları yoğun şekilde devam ediyor. Yarışma bittikten sonra burada 1’inci olan ekiplerimiz, yaklaşık 1 ay sonra ilimizi kulüp müsabakalarında temsil edecekler. Onun yeri henüz açıklanmadı ama büyük ihtimal Marmara Bölgesi içinde yer alacak. Orada da ilk 5’e girecek ekipler Türkiye’yi temsil edecekler” diye konuştu.

DERECE GİRENLER

Minik geleneksel düzenlemesiz dal: 1- HOTEAD 82.33 puan

Yıldızlar geleneksel dal: HOTEAD 87.33 puan

Gençler : Dora spor kulübü tam puan.89.33

Büyükler Geleneksel: Havsa Belediyesi Spor Kulübü 86.66 puan

Mert Hamarat

banner8
Haberler