İBRİCE LİMANI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş'in yönettiği toplantıda, Keşan İbrice Limanı onarım ve işletmesi projesi kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde üçüncü toplantının ikinci birleşiminde alınan kararla Keşan'ın turistlik Mecidiye beldesinde bulunan İbrice Limanı'nın onarımı ve işletilmesi projesi meclisin oy çoğunluğunun  kararıyla kabul edildi.

Limanın projesini kapsamında Saros Körfezinde sürdürülebilir balıkçığın limanın ekonomiye kazandırılması gibi hedefleri bulunuyor.

PROJENİN ÖZETİ

Bölgedeki deniz mahsülleri piyasasında çalışan firmalar, restoranlar ile Saros Körfezi'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin daha iyi şartlarda hizmet almasını amaçlayan proje ile birlikte bir çok sıkıntı giderilmiş olacak. Projenin kapsamında yer alan konular şöyle:

"İbrice limanında atıl olan yapılar onarılarak ekonomiye kazandırılacak. Onarılacak yapılar Mecidiye Su Kooperatifinin sorumluluğunda işletilmek üzere sosyal tesis, WC, otopark, balıkçı korunağı, soğuk hava deposu ve buzhane olarak düzenlenecek. Liman içinde oluşturulacak kafe ve restoran bölge halkı için istihdam sağlayacak. Özellikle yaz aylarında bölge gelen turistler ekonomik anlamda katkı sağlayacak."

Mert Hamarat

banner8
Haberler