KIRMIZI ETE YİNE ZAM

Kırmızı ete son iki haftada zam üstüne zam geldi. Geçtiğimiz hafta kırmızı ete yaklaşık 50 lira zam gelmişti. Bu hafta ise kırmızı ete yine zam yapılarak kıymanın kilosu 500 liranın çok üzerine çıktı. Vatandaş ise zamların ardından isyan etti.

Ramazan öncesi yapılan zamlarla kırmızı ete ulaşmak hayal oldu. En son zamla gramla et almaya başlayan vatandaşlar, gelen yeni zamla ne yapacağını şaşırdı. Kuşbaşı eti gramla aldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Kırmızı eti sadece rafta görür olduk. Seçimlere günler kala yapılan bu zamlarla nasıl oy isteyecek. Bize bu seçimin belediye olduğu söylenip ikna etmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye’nin ekonomisini iyi yönetemeyen anlayış belediyeleri de yönetemez” dediler.

Kasaplar ise geçtiğimiz hafta gelen ete gelen zammın üzerine yaklaşık 100 lira gibi bir zammın daha geldiğini vurgulayarak, “Şu anda fiyatlara yeni zammı uygulayamadık. Zaten insanlar kırmızı et alamıyordu. Yeni zamla hiç alamayacaklar. İnsanlar yemeklere tat katsın diye 50 liralık, 100 liralık kıyma alıyordu. Bundan sonra bunu da alamayacaklar gibi görünüyor” dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler