SMA'LI YAĞIZ'A ŞEFKATLİ EL DOKUNDU

Hayata tutunması milyon dolarlara bağlı olan 18 aylık SMA tip 1 hastası Yağız Batu için hayırseverler harekete geçti. Bu kapsamda Edirne Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nurcan Pektaş, Mor Ev"de lokma satışı başlatarak yardım kampanyasına büyük destek verdi.

Geçtiğimiz aylarda küçük bebeği Yağız'ın hastalıktan kurtulabilmesi için yardım kampanyası başlatmak isteyen baba Edirne Valiliği'ne başvurarak gerekli izni aldı. Bu sırada çeşitli araştırmalar yapan baba Hakan Batu, Edirne Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nurcan Pektaş ile de irtibata geçti. Zamanın giderek daraldığına dikkat çeken baba Batu'ya destek gecikmedi.

Kent Konseyi Başkanı Nurcan Pektaş, 25 Kasım Stadı'nın yan tarafında bulunan Mor Evin hemen önünde lokma döktürüp satışına başladı. Vatandaşlarda SMA hastası küçük Yağız'a destek için ellerinden geleni yaptı, Lokma ve çay satışlarına ilgi giderek arttı.

TEDAVİ GİDERİ 1.8 MİLYON DOLAR

Ulus Pazarı girişinde maddi destek sağlamak için yardım sandığı kuran baba Hakan Batu, yardım toplama izin süresinin yaklaştığına dikkat çekerken kısa süre içerisinde gerekli paranın bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Kent Konseyi Başkanı Nurcan Pektaş'tan büyük destek gördüğünü, oğlunun sağlığına kavuşması için 1.8 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu belirten Hakan Batu duygularını şöyle dile getirdi:

"Oğlumun tedavisi için gerekli para 1.8 milyon dolar. Tedavisi Amerika, Almanya ve Dubai'deki hastanelerde olabiliyor. Valiliğe başvurup yardım toplama izni aldık. Zaman giderek de daralıyor. Sonra Kent Konseyi"ne başvurdum. Bizi kırmadılar. Destek oldular. SMA el birliği ile çözülecek bir hastalık. Evladımız yaşasın diye destek bekliyoruz"

Mor Ev önünde lokma döktürüp sattıran ve gelirini minik Yağız"ın tedavisi için kullanacaklarını ifade eden Nurcun Pektaş, "Yardımlaşmak güzel bir şey. Elimizden ne gelirse yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Minik yavrumuzu hayata bağlamak için tüm hayırseverleri de bekliyoruz" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Nurcan Pektaş, beraberindekiler ile birlikte lokma satışından elde ettikleri parayı Ulus Pazarı önünde açılan yardım sandığına teslim etti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler