2.EL EV EŞYALARINA RAĞBET ARTTI

Sıfır ürünlerde fiyatların yüksek olmasından dolayı özellikle dar gelirli vatandaşlar ev eşyası ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci el eşya satışı yapan spotçularda alış veriş yapıyor.

Alım gücünün giderek azalması beyaz eşya ve mobilya ürünlerinde sıfır ürün satışlarını azaltırken, ikinci el satışlarında hareketlilik yaşanmasına yol açtı. Son yıllarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle alım güçleri düşen vatandaşlar 2. el ürünlere daha çok ilgi göstermeye başladı.

Bu durumun ikinci el piyasasında canlanmaya yol açtı. Önceki yıllara nazaran satışlarında arttığını söyleyen 2.el satışı yapan esnaflar, olumlu yönde etkilendiklerini söylediler.

YENİ EVLİLERİN TERCİHİ

Yeni eşya fiyatlarının beklenenin üzerindeki fiyatlarla satılır olması eşya tercihini de beraberinde getirdi.

Eskiden daha çok öğrenci kesimine satış yaptıklarını ifade eden 2.el satışı yapan esnaflar, yeni evli çiftlerinde alış veriş yaptığını ifade etti, 2.el satıcıları "sıfırla 2.el arasında ciddi fiyat farkları var. Mobilya, buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon almak artık hayal oldu. Bu sebepte dar gelirli vatandaşlar küçük paralar ödeyerek zaruri ihtiyaçlarını bizden aldıklarıyla gideriyor" dediler.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler