"TARİH ŞUURU VE BİLİNCİNİ YİTİRDİĞİMİZDE HAFIZAMIZI YİTİRİRİZ"

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi iş birliği ile Edirne lisesi öğrencileri ile Vatan ve Kahramanlık Buluşma programı için bir araya geldi.

Kahraman gaziler ile bir araya gelen öğrenciler, gazilerin Kıbrıs Barış Harekatında yaşadıkları zorlukları ve nelerle karşılaştıklarını kendilerinden dinledi. Gaziler öğrencilere çabasız hiçbir şeyin olmadığını ve bunun için çok çabalamalarının gerektiğinin altını çizdi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sebahattin Bilgiç, "Kadir kıymet bilen milletlerin evlatlarından kadri kıymeti bilinenler çıkar. Hiç şüphesiz ki bizim tarihimiz kahramanlık ve kahramanlarla dolu. Şuna çok dikkat etmemiz gerekir. Tarih şuuru ve bilincini ayakta tutmamız lazım. Tarih şuuru ve bilincini yitirdiğimizde hafızamızı yitiririz. Hafızamız yitirilirse köklerimizi yitiririz. Köklerimizi yitirirsek her şeyimizi yitiririz. Köksüz bir ağaç, temelsiz bir bina ayakta durmaz. Aile Bakanlığı ve Aile Müdürlüğü olarak biz bugün canlı kahramanlarımızla sizleri buluşturmak istedik. Tarih bilincini oluşturmak amacıyla bu gazi ağabeylerimizle, sizlerin gazi dedeleriyle sizleri buluşturmak istedik. Bizlere ev sahipliği yaptığı okulumuza çok teşekkür ediyoruz. Gazilerimize, gazi ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz Aile Müdürlüğü olarak. Biz her zaman onlarla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Allah'tan sizler için sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum" dedi.

Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk "Bugün burada duyduklarım benim için çok anlamlıydı. Bazı şeyleri de bana tekrar hatırlattı ve anlattı. Ben şunu anladım ki, bugün bu ülkede güçlü ve güvenli olabilmek için sadece bazen sınırın içindekileri korumak yetmez. Bazen sınırın dışı içinde savaşmak gerekir. Sınırın dışındaki Türk varlığını korumak gerekir. İşte o zaman da bu gerekiyordu. Ve çok başırılı, muazzam bir şekilde bu gerçekleştirildi. Sizleri güvende tutabilmek için, bu ülkeyi güçlü tutabilmek için yine sınırın ötesinde Türk askeri  mücadele veriyor. Şehitler veriyoruz. Gazilerimiz oluyor. Bugün yine bu oluyor. Hatta bazı Balkanlar için de aynı şey söz konusu. O aradaki Türk varlığı içinde birçok fedakarlıklar yapılıyor. İşte aslında bu ülkenin bugün ve gelecekte daha güçlü olabilmesi için bunu anlamamız gerekiyor ve bunu ziyadesiz de anladık. Ben sayın müdürüme ve saygıdeğer gazilerimize tekrar bugün bizimle oldukları için teşekkür ederim."diye konuştu.

Refik Usluy

banner8
Haberler