EMLAK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI KAHVALTIDA BULUŞTU

Edirne'de emlak sektörünün temsilcileri, hepsi emlak işbirliğinde bir araya gelerek sektörün içerisinde bulunduğu durumu ve çözüm önerilerini konuştular.



Hepsi Emlak yetkilileri Batı Marmara Bölge Müdürü Erdem Erdoğan, Bölge Yöneticisi Ömercan Özaydın’ın hem açıklamalar ile hem de görsel sunumlar yapılarak 2023 yılı Edirne emlak pazarı verileri 2024 yılı pazar tahminleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ve Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt Edirne İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Tezcan Liznak Emlakçılar Odası Başkanı Yüksel Meriç ve Edirne Emlak Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Ömer Kutlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Edirne İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Tezcan Liznak teşekkürlerini sunduktan sonra İnşaat Sanatkarlar Odası Başkan vekili Yüksel Meriç ise, “Buraya karşılıklı istişarede bulunmak için bulunuyoruz. Öncelikle son dönemlerde devletimizin sıkı politikalarından dolayı emlak sektörümüzde biraz sıkıntı yaşıyor müteahhitlerimizle beraber inşallah devletimiz sıkı politikasını açarsa bizlerde rahatlayacağımıza inanıyoruz. Çünkü satışlarda sıkıntı var bankalardaki konut kredilerinin açılmamasından dolayı vatandaşın cebinde 1 milyon var daire 3 milyon 2 milyon kredi çekme şansı yok yani bugünkü yüzde 3, yüzde 4 banka kredilerinin olmasından dolayı onun için satışlarımız maalesef durmuş vaziyette. İnşallah devlet politikasını yumuşatır bizlerde ticaretimizi devam ederiz. Edirne deki sektör temsilcileri ile bir araya gelip hem sektörün sıkıntılarını konuşalım hem de sektöre nasıl katkıda bulunuruz onları değerlendirmek adına buradayız. Batı Marmara Bölge Müdürü Erdem Erdoğan da Bu konuda bizlere destek veren oda ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul’dan Edirne için gelen yatırım fırsatlarının olduğu İstanbul pazarının 2023 yılı içerisinde Edirne ve Kırklareli ile birlikte yükseldiği bir alan olduğunu belirtti. Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun "Müdürlük olarak Taşınmaz Ticareti Emlak Belgesi 597 müracaata 318 belge verdik, 6'sını iptal ettik. Bu taşınmaz ticaretin bilgi sistemi üzerinde müracaat ediyorlar. Müracaatları değerlendiriyoruz. Buraya belgeleri yüklüyorlar. Belgeler doğruysa kimseyle muhatap olmadan, belgeleri tanzip edip sistem üzerinden gönderiyoruz. Biz birkaç arkadaş dışında kimseyi tanımıyoruz. Hiç görmedik. Çünkü tüm işlemleri sistem üzerinden yapıyoruz"dedi. Müşavirleri Derneği 2. Başkanı Ömer Kutlu da"Burada özellikle emlak sektörü konut sektörü sıkıntılarının olduğunu belirtmek istiyorum arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyorum. Emlakçı arkadaşlarımızın da bu hususta hassasiyet göstermesini istiyorum her kişi gelen müşterilerine sözleşme yapmak zorunda merdiven altı olmaz bu iş. Konut sıkıntısının olma sebebiyle de kredilerin yüksek olmasından kaynaklanan bir şey bu nedenle halkımızın alım gücünü düşürmektedir. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Refik Usluy

banner8
Haberler