MOTOKROS PİSTİ 'FİLM PLATOSU' OLUYOR

İl Genel Meclisi’nin şubat ayı toplantılarının birinci birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Edirne İl Genel Meclisi toplantısının gündemi, Motokros pistinin 10 yıllığına film platosuna kiralanması oldu.

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Makedon Kulesi’nin Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tekrardan 25 yıl süreyle kiralanması görüşülerek İdare ve Mali İşlere sevki oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Bundan 6 yıl önce il genel meclisinde Makedon kulesi aslını ve yanında bulunan dükkânları Kültür müdürlüğüne verildiğini ve Kaleiçi’ndeki eski Edirne Valiliği ile takas ettiklerini söyledi.  Geçmiş, tekrardan 25 yıllığına İl kültür Turizm müdürlüğüne tahsis olarak vereceklerini aktardı.

"KENTE KATKI SAĞLAYACAK"

Mülkiyeti Hazineye ait Edirne İl Özel İdaresine tahsisli olan Musabeyli Köyü’nde ham toprak vasıflı toprakların bulunduğu toplam 103 milyon 881 bin 82 metrekare yüzölçümlü alanın film platosu olarak 10 yıllığına kiraya verilmesi turizm komisyonuna sevkini meclis üyelerine sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Platonun kente katkı sağlayacağını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, platonun İl Özel İdaresi’ne de gelir sağlayacağını belirtti.

Şükrüpaşa Anıt Mezarı ve Tabyaları Buçuktepe Mezarlığı Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2024 yılı yatırım programına alınıp alınmayacağı komisyon tarafından incelendi.

Edirne Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Şükrüpaşa Anıtı ve Kıyık Tabyası restorasyon maksadıyla Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından teslim alındı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler