DESTEK ÜRÜNLERE DİKKAT

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlıkları arttı. Vatandaşlar hastalanmamak için destek ürünlere yöneldi. Uzmanlar bu konuda uyarıda bulunarak, her ürünü kullanmanın tehlikeli olduğunu bildirdiler. Eczacı Şükrü Ciravoğlu, destek ürünlerin kullanılmasına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bitkisel de olsa hepsinin belirli etkileri var. Faydalı olduğu kadar zararları da olabilir" dedi.

Havaların soğumasıyla birlikte marketlerde bile  satılmaya başlanan bitkisel destek ürünlerine rağbet artı. Uzmanlar bu ürünlerin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eczacı Şükür Ciravoğlu, her önüne gelen ürünün kullanılmaması gerektiğini dile getirerek, "Her ürünü kullanmak çok yanlış bir şey.  Ürün diyorum çünkü hepsine ilaç diyemeyeceğim. İlaç ya da bitkisel diye bu ürünleri kullanmak doğru değil. Bitkisel de olsa hepsinin belirli etkileri var. Faydalı olduğu kadar zararları da olabilir. Böbreklere ve karaciğere zararları olabilir. Bilinçli kullanılması gerekiyor. Bir hekim ya da eczacıya danışarak, bilinçli bir şekilde kullanılmalı.

MASKE KULLANILMALI

Bütün bunların dışında şuan da solum yolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar hatta kovid-19 bile söz konusu. Vatandaşın uyması gereken en önemli kural, kalabalık ortamlarda maske kullanımı. Maske kullanma alışkanlığından vazgeçmemeliyiz. Bunun dışında da dengeli beslenmeye uykumuza ve genel sağlığımıza dikkat etmeliyiz."

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler