ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı. İl genelinde 56 bin 645 öğrencinin karne sevinci yaşadığını bildirildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, "2 hafta boyunca öğrencilerimiz hem dinlenecekler hem de bol bol kitap okuyacaklar ve aktivitelerde bulunacaklar. Ben, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi karneleri öğrencilere verildi.

Edirne'de Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Selimiye İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen körne törenlerine Edirne Valisi Yunus Sezer katılarak, öğrencilerin karne ve belgelerini verdi.

Vali Sezer, törenlerde basına yaptığı açıklamada il genelinde 56 bin 645 öğrencinin karne sevinci yaşadığını bildirdi.

Vali Sezer, Lalapaşa Kaymakamlığı görevini yürüttüğü dönemde Edirne Valisi Olan merhum Fahri Yücel’in adının verildiği okulda karne dağıtmanın kendisi için anlamlı olduğunu hatırlatarak, "Bugün, gerçekten bizler de mutluyuz. Öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. İlimizde ve bütün ülkemizde öğrencilerimiz ara tatile giriyorlar ve birçoğu ilk kez bu sene karne alacaklar. İlk kez okuma yazmayı öğrendiler. Bugün de Vali Fahri Yücel İlkokulu’ndayız. Benim için de çok anlamlı çünkü kaymakamlığa ilk başladığım zaman bizim valimizdi. Şimdi kendi isminin verildiği okulda karne sevincini paylaşmak için öğrencilerimizle bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Vali Sezer açıklamasına şöyle devam etti:

"İlimizde 292 tane okulumuz var. İl ve ilçelerimizde 56 bin 645 tane öğrencimiz var. 56 bin 645 öğrencimiz bugün karnelerini aldılar ve önlerinde 2 hafta var. 2 hafta boyunca hem dinlenecekler hem de bol bol kitap okuyacaklar ve aktivitelerde bulunacaklar. Ben, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. İl genelinde 5 bin öğretmenimiz var ve bütün öğretmenlerimiz de bu dönemde hem rutin eğitim öğretim görevlerini yerine getirdiler hem de ilimizde özel uyguladığımız projeleri de ekstra büyük bir fedakarlıkla, büyük bir özveriyle yerine getirdiler.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Vali Sezer, "Bir Kahvenizi İçeriz" ev ziyaretleri projesi kapsamında sene sonuna kadar tüm ailelerin ziyaret etmeyi planladıklarını da sözlerine ekleyerek, "Bu sene “Bir Kahvenizi İçeriz” projesiyle beraber 15 bin ailemizi ziyaret ettik. Evlerine misafir olduk. Oradaki çocuklarımızın ev ortamlarını gördük ve çocuklarımızın geleceğe hazırlanmaları açısından neler yapılabilir, hem akademik başarı hem sosyal, kültürel ve sportif alanlarda neler yapılabilir? Ev ortamında gördük ve ailelerimizle bir araya geldik. Bu sene sonuna kadar bütün ailelerimizi ziyaret edeceğiz" dedi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler