BERBER VE KUAFÖRLERE ZAM YOLDA

Yeni yıla yeni zamlar damga vuruyor. 2024 yılının ilk ayında berber, kuaför ve güzellik salonu ücretlerinde zam bekleniyor. Edirne Berberler Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, üyelerinden zam taleplerinin geldiğini bildirerek, berber ve kuaför fiyatlarına yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapılmasının gündemde olduğunu vurguladı.

Yeni yıla yeni zamlar damga vuruyor. 2024 yılının ilk ayında berber, kuaför ve güzellik salonu ücretlerinde zam bekleniyor.

Edirne Berberler Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül gazetemize yaptığı açıklamada berber ve kuaförlerin zam talepleri olduğunu ifade ederek, "Vatandaşımızı üzmeyecek, esnafımızı da mağdur etmeyecek bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Yeni yılla birlikte girdi maliyetlerinde ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çeken Gül, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Berber ve kuaförlerin zam talebi var. Bunun sebebi biliyorsunuz ki yılbaşından sonra ücretlerde artış gerçekleşti ve girdi maliyetleri de yükseldi. Bu durumdan dolayı böyle bir talebimiz var. Bunun ile alakalı çalışma gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta büyük ihtimal zam gelecek. Kesin bir şey söyleyememekle birlikte yüzde 25, yüzde 30 civarı zam olacaktır diye düşünüyorum.

Şuan da erkekler için saç tıraşı 150 lira, sakal tıraşı tarifesi 75 lira. Yeni fiyatlar ile birlikte muhtemelen sakal tıraşı 100, saç tıraşı 200 lira olur gibi düşünüyorum.

Kadınlarda çok fazla çeşit işlem var. Saç kesim üzerinden konuşursak; saç kesim şuan 250-300 lira civarında. Gelecek zamlarla birlikte onlara da bir düzenleme olacak."

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler