MARATONUN KAYITLARI FEDERASYON ÜZERİNDEN

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Edirne maratonuna katılmak isteyen sporcular için kayıtlar geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı  (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ,  bu yıl kayıtların Türkiye Atletizm Federasyonu sayfasından yapılacağını duyurdu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ bu yıl 9'uncusu yapılacak olan Edirne Maratonunun kayıt işlemlerinin Atletizm Federasyonu sitesi üzerinden yapılacağını duyurdu.

Akdağ, Selimiye Meydanı’nda düzenlediği basın toplantısında,  bu yıl 9.cusu düzenlenen maratonun kayıtlarının geçtiğimiz günlerde başladığını hatırlattı.

Akdağ, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Maraton 21 Nisan’da düzenlenecek. Ocak ayı itibariyle kayıtlar başladı. Sporcuları bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı yapıyorum. Bu yıl daha farklı bir sisteme geçtim. Türkiye Atletizm Federasyonu’yla bir iş birliği yaptık. Sporcu kayıtlarını daha güvenli bir sistemle yapmak için böyle bir iş birliğine gittik. Bunu da federasyonun sayfasında yapıyoruz. Hem kendi internet sitemizden hem de atletizm federasyonunun sitesinden sporcularımız kayıt yaptırabilecek. Daha güvenli bir ortamda kaydolacak bunu biz çok önemsiyoruz. Federasyonu da bu yönde biz teşvik ettik."

MARATON COŞKUSU BAŞLADI

Akdağ, maratonun düzenlenme tarihinin açıklanmasının ardından sporcuların maraton coşkusunun başladığını dile getirerek, "Tarihin belli olmasının ardından maraton coşkusu yaşanmaya başladı. Sporcuların coşkuları çok yoğun, bu organizasyonu Edirnemize,  ülkemize yakışır bir şekilde coşkuyla gerçekleştireceğiz. Katılım gösterecek sporculara ilk defa gelecek sporcular özellikle şunu söylemek istiyorum; Edirne maratonunun parkuru bütün tarihi dokuyu işleyecek şekilde bir açık müze de koşuyormuş hissi ile koşulacak bir parkurdur. Bugüne kadar deneyimlemeyen bütün sporcuları muhakkak Edirne maratonunda koşarak Edirne'nin gastronomisini tarihi dokusunu maratonun parkurunu keşfetmelerini öneriyoruz ve bütün sporcuları 21 Nisan'da Edirne'de ağırlamaktan mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler