'HAYVANCILIK' GERGİNLİĞİ

İl Genel Meclisi’nde Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun hazırladığı rapor tartışma yarattı. Rapor hakkında söz isteyen AK Partili Mustafa Suiçmez, tarım ve hayvancılık sorunlarının siyaset üstü olduğunu ifade ederken CHP’li Serdar Çığla ise Suiçmez’e tepki göstererek, sorunların siyaset nedeniyle çıktığını ileri sürdü. Karşılıklı atışması diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile son buldu.

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Ocak ayı üçüncü toplantısında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun Edirne’deki hayvan hastalıklarını önlemek amacıyla yapılan aşılamalar hakkındaki raporu meclise sunuldu.

Komisyon Başkanı Mustafa Üstün'ün raporu sunmasının ardından konuyla ilgili söz alan AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Suiçmez, Trakya bölgesi ve Edirne’deki tarım ve hayvancılığın karşı karşıya kaldığı sorunların başında aile şirketlerinin zamanla biteceği olduğunu bildirdi. Suiçmez, Tarım ve hayvancılığın yaşadığı sorunların, siyasi olarak ne olursa olsun herkesin sorunu olduğunu ve konunun partiler üstü düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, Suiçmez’in sorunların partiler üstü değil; siyasi bir sorun olduğu ifadeleri ile sert tepki gösterdi. Çığla, mecliste konuşulan tüm sorunların altında siyasetin olduğunu dile getirdi. Bu sözler üzerine sinirlenen ikili arasında tartışma çıktı, yaşanılan tartışmanın büyümesi sonucu iki meclis üyesi birbirinin üzerine yürüdü. İkili diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile tartışmaya son verdi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler