ÜNİVERSİTENİN GURUR GÜNÜ

100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü kazanan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve üniversite yönetim kurulu tarafından tebrik edildi. Rektör Tabakoğlu, Prof. Dr. Servet  Altay’a Trakya Üniversitesi logosu bulunan Muradiye çinisi hediye ederek, tebrik etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve üniversite yönetimi, 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü kazanan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay’ı tebrik etti.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında Tabakoğlu, Altay’ı başarısı nedeniyle tebrik etti.

Tabakoğlu, konuşmasında 27 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle 100. Yıl TÜBİTAK ödüllerinin verildiğini hatırlatarak, “Trakya Üniversitesi’nden çok değerli Servet Altay, 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü’ne layık görüldü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu ödülü aldı. Tıp alanında tek ödüle hocamız layık görüldü. Biz büyük bir gururla, onurla bu töreni uzaktan izledik" şeklinde konuştu.

Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Servet Altay da yaptığı konuşmada, 2008 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden ikincilikle mezun olduğunu hatırlattı. Aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye birincisi olarak Siyami Ersek Hastanesi’ne göreve başladığını dile getiren Altay, "2013 yılında uzman olduktan sonra Edirne Devlet Hastanesi ile yolum kesişti. O tarihten beri artık Edirneliyim. Bu şehri çok sevdim. Eşim de burada okudu. 2015 yılında bu şehirde kalmaya karar verdikten sonra Trakya Üniversitesi’nde öğretim üyeliği teklifi geldi. Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak başladım. 2017 yılında Doçent oldum. Bu yılın başında da Profesör kadrosuna atandım" şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi'nin kendisinin hayallerinin gerçekleşmesini sağladığını dile getiren Altay, şunları söyledi:

"Trakya Üniversitesi bu kapıyı bana sonuna kadar açtı. Bu yılın başında da Rektörümüz bize cübbeyi giydirdiğinde bir söz söylemiştim (Ben, Trakya Üniversitesi’ne bütün akademik unvanlarımı borçluyum ve burayı elimden geldiği kadar yükselteceğim. Bunun için de çalışacağım) sözü vermiştim. İlk olarak Balkan Medical Journal dergisinin editörü oldum. Biz gerçekten ülke adına çalışıyoruz. Dünyada bu dergi klasmanında çok dergi yok. Balkanlar’da tıp alanında en yüksek impaktlı dergiyiz. Türkiye’de genel tıp alanında Q2’ye giren tek tıp dergisiyiz. Birçok üniversite bizi takip ediyor, dergilerini yükseltmek için bizden görüş alıyorlar.

Bugüne kadar 15'den fazla makale yazdım. Bunun büyük çoğunluğunu yuvam olan Trakya Üniversitesi’nde yaptım. Bu yayınlarında hemen hepsini buraya borçluyum. Bu yılın ortasında da 100’üncü yıl şerefine böyle bir ödül verildiğini duyunca başvurmak istedim. Normalde senato veya rektörlüğün önerisiyle başvurulabiliyor. Ben bireysel başvurmak ve bu hakkımı kullanmak istedim. Bu dosyalarımızın tamamı yurt dışına hakeme gidiyor. Bu hakem değerlendirmesi sonucunda bu ödüle layık görüldüm.

GURURLUYUM

Altay; “Ödülün Cumhuriyetin 100'üncü yılına denk gelmesinden dolayı mutluyum. Ama üniversitemiz için de bunun ilk olması benim için değerli. Hem yönetime, hem dekanıma, hem de rektörüme teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Tabakoğlu, Altay’a teşekkür ederek Trakya Üniversitesi logosu bulunan Muradiye çinisi hediye etti.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler