İMZALAR 'İPSALA OSB' İÇİN

Edirne Valiliği ile İpsala'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsis edilen firmalar arasında protokol imzaları atıldı. Firmalar, bölgeye yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verirken, Tarım Kredi Kooperatifinin Türkiye'nin en büyük pirinç paketleme fabrikasını da İpsala'ya kuracağı öğrenildi. Bunun yanında bir firma da Türkiye'de ilk defa üretilen ayçiçeği saplarıyla yapacağı bloklarla inşaatların çevreci olmasını hedefliyor.

Edirne Valiliğinde düzenlenen imza protokolünde İpsala Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapacak 7 firma ile sözleşmeler imzalandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer'i makamında düzenlenen törende, basına açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne için önemli bir günde bulunduklarını belirterek, "Malumunuz yaklaşık 3 - 4 aydır özellikle Keşan, İpsala ve Uzunköprü ilçelerimizde Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması ile ilgili bir süreci devam ettiriyoruz. Çok hızlı bir şekilde burada yol aldık. Keşan ve İpsala'da süreç sonlandı ve buralarda artık firmalarımıza tahsis aşamasına geldik" dedi.

2024 yılı içerisinde İpsala OSB'de bir çok firmanın binalarını bitirdiğini hep beraber göreceğizin altını çizen Vali Sezer, şunları söyledi:

"Bugün İpsala ilçemizdeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsis ettiğimiz arkadaşlarımız, firmalarımız buradalar. Onlarla ilk tahsisler yapıldığı için yer tahsisleriyle ilgili şartnameleri ve satış sözleşmelerini imzalayacağız. Bu yoğun ve yorucu bir süreçti ama burada özellikle Kaymakamımıza, OSB'deki ticaret odaları, borsalarımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum. Bu süreci geride bıraktık ve şimdi yeni bir kapı açıyoruz.

ÇEVREYE DUYARLI SANAYİ KURULMASI ÇOK ÖNEMLİ

Hep şunu söyledik; 'Edirne tarım ve turizm şehri', evet buna kabulüz fakat tarıma dayalı, yeşil sanayi dediğimiz çevreye duyarlı sanayi tesislerinin kurulması bizim açımızdan çok önemli. Yine bu sanayiyi besleyecek insanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi de çok önemli. Geçen hafta Ankara ziyaretimizde orada sanayi odası ile bir araya geldik, OSB'lerin içerisinde kurulan kolejleri, eğitim tesislerini gördük. Orada çalışacak kişiler OSB'nin içerisinde eğitim alıyorlar, daha sonra da çalışacakları firmada direk başlıyorlar. Burada da benzer bir yapılanmayı biz bu ilçemiz için yapmayı düşünüyoruz, onlarla da eğitim noktasında bir protokol yapacağız. Hülasa ben öncelikle ilimize hayırlı olmasını diliyorum bu OSB'lerin. İlk yatırım yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ ÇELTİK ALIM VE PAKETLEME FABRİKASI KURUYOR

Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Burada Tarım ve Kredi Genel Müdürlüğü'müze buradan yer tahsis ettik. Belki de Türkiye'nin en büyük çeltik alımı ve paketlemesiyle ilgili fabrikayı da bu sene sonuna kadar tamamlayacaklar. Hemen en yakın bölgede böyle bir OSB çevresinde kendileri de yer aldılar, önemli ve büyük bir yatırım yapacaklar. Hem Tarım Bakanımıza hem de Tarım ve Krediler Genel Müdürümüze ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Buradaki firmalarımızın çoğu tarıma dayalı sanayi tesisleri olacak. Kesinlikle çevreye duyarlı, çevreyi kirletmeyecek tesislere burada yer vereceğiz ve bunu da destekleyeceğiz.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de yatırımların bölge halkı ve Edirnelilere hayırlı olmasını diledi. 

Firma yetkilileri de yapacakları yatırımlarla ilgili bilgiler verdikten sonra sözleşmeler imzalandı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler