VALİ SEZER, GÜZEL HABERLERLE DÖNDÜ

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ankara ziyaretlerinin olumlu geçtiğini dile getirerek, kentte yarım kalan tüm işlerin önümüzdeki süreçte tamamlanmasını istediğini vurguladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Ankara temasları hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Vali Sezer, Ankara'ya gidiş amaçlarının 3. organize sanayi bölgesiyle ilgili olduğunu hatırlatarak, "3. Organize Sanayi Bölgesini faaliyete geçirmiş durumdayız, onunla ilgili olarak işlemler tamamlanmış durumda. Öncelikle TOBB başkanımıza, sonra Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'na gittik. Daha sonra sanayi bakanlığımızda bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlerimizle bir araya geldik. Buradaki temel amacımız şuydu; malumunuz Edirne'de sanayi olarak biraz geriden gidiyoruz. Burada bir takım başlangıçlar yapıldı, ama doğru başlangıçlar yapmak istiyoruz. Daha öncede söylediğimiz gibi; yeşil sanayi dediğimiz çevreye atıklar bırakmayan, tarım ve turizm şehriyiz, bu duyarlılıklarımızla da entegre olacak şekilde sanayi kuruluşlarının ilimizde yer almasına yönelik çalışma yapalım dedik. Onunla ilgili olarak da Ankara Ticaret ve Sanayi Odası çok önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi. Onlarla da bir takım protokol yapacağız. Bu vesileyle de Sincan'daki birinci Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret ettik. Bir taraftan sanayi kuralım derken, bir taraftan da bu sanayide çalışacak insanları bir akademi mahiyetiyle yetiştirelim, gençlerimiz hem bursla burada okusunlar ve çıktıktan sonra işleri garanti olsun diye Türkiye'de örnek okullar gibi, onların mentörlüğünde bunu da kuralım istiyoruz" dedi.

KÖY YOLLARI İÇİN DESTEK ALINDI

Vali Sezer, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir taraftan devam eden köy yollarımız var. 175 kilometre yol sözü verdik, sıcak asfalt yapalım diye. Biliyorsunuz bu maliyeti çok yüksek bir iş. Bununla bir ödenek arayışımız oldu, bir takım gelişmeler kat ettik, biraz ödenek aldık, yolumuza da durmadan devam ediyoruz. Yarın da Sazlıdere mevkisinde yol çalışması başlayacak. Bir söz verdik, o sözün arkasında durmaya çalışıyoruz. Sağolsun bakanlarımız destek oluyorlar her konuda.

SARAÇLAR CADDESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE BAŞLAYACAĞIZ

Bir diğer ön görüşmemiz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla oldu. Biliyorsunuz özellikle Kaleiçi ile ilgili bir çalışma başlattık. Buradaki konakların yeniden hayata kazandırılması ile ilgili. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Saraçlar Caddesi'nin projesi kuruldan geçtik. Bu hafta itibariyle onaylandı. Orada da Kentsel Dönüşüm Başkanımız geldikten sonra oturup, hem Kaleiçi hem de Saraçlar Caddesi ile ilgili de bismillah deyip yol haritamızı ortaya koyup başlayacağız."

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler