BULGAR TURİST AZALDI

Her hafta Komşu ülke Bulgaristan'dan gelen yüzlerce turistin akın ettiği Ulus Pazarında bu hafta, komşunun azlığı dikkat çekti. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, "Son iki haftadan beri Bulgar müşterilerimizde gözle görülür bir azalma var. Bunun sebebini biz noel kutlamalarına bağlıyoruz" dedi.

Her hafta Komşu ülke Bulgaristan'dan gelen yüzlerce turistin akın ettiği Ulus Pazarında bu hafta, komşunun azlığı dikkat çekti.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, gazetemize yaptığı açıklamada,  son iki haftadır Bulgaristan'dan gelen turistlerde bir azalmanın olduğunu bildirdi. Atkoşan, "son iki haftadan beri Bulgar müşterilerimizde gözle görülür bir azalma var. Bunun sebebini biz noel kutlamalarına bağlıyoruz. Şu an hava şartlarından da haberdar olmamakla birlikte, farklı noktalarda kar yağışı olabilir. Biz biraz daha geç bekliyorduk Bulgar müşterilerin pazardan çekilmesini. Biraz daha erken oldu.

Biz en iyi ürünleri, en uygun fiyatlarla müşterilerimiz ile buluşturmak için çalışacağız. Kış boyunca böyle devam etmesini beklemiyoruz. Ocak ayının 15'inde vatandaşların yeniden artarak gelmesini bekliyoruz

Yerli müşterimiz kışlık ürünlerin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte pazara ilgi göstermeye başladı" dedi.

YUNAN TURİST UMUDU

Atkoşan, bu arada Yunanistan ile olan ilişkiler düzelmeye başlamasıyla birlikte Yunan Turistlerin de Edirne'ye alışverişe gelmesini umut ettiklerini belirterek, " Biliyorsunuz Yunanistan ile ilişkilerimizin normalleşme noktasına girmesiyle birlikte Yunan müşterilerin de eskiden olduğu gibi pazarımıza gelmesini bekliyoruz" dedi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler