"DAHA FAZLA HALKLA BİRLİKTE OLACAĞIZ"

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen,  2024 yılında partisinden belediye başkan adayı olması halinde, seçimi kesinlikle kazanacağına inandığını dile getirdi. Üzmen, seçilmesi halinde 5 yıllık yapacağı icraatlarla ilgili de bilgiler vererek, "Daha fazla çözüm ve daha çok halkla beraber olmak istiyoruz. Bu konuda inatçıyız. Halkla bir araya gelmek için halk günü veya sokakta olacağız" dedi.

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen,  2024 yılında partisinden belediye başkan adayı olması halinde, seçimi kesinlikle kazanacağına inandığını dile getirdi.

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Alp Üzmen, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, hem kendisini tanıttı hem de aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde 5 yıllık icraatları hakkında bilgiler verdi.

Üzmen, kendisinin aday gösterilmesi halinde, karşısına hangi rakip gelirse gelsin kesin kazanacak aday olduğunu da iddia ederek, tüm aday adaylarına başarılar diledi.

EDİRNE'YE HAFİF RAYLI SİSTEM GEREKİYOR

Üzmen, Edirne'de modern ve ucuz bir taşımacılık istediğini dile getirerek, "Bunun için hafif raylı sistem gerekiyor. Otopark sıkıntımız herkesin malumu. Bununda katlı otoparklar ile çözülebileceğini biliyoruz. En büyük konu, netice itibariyle araçlarımıza otopark yeri bulmak. Bunu da yeraltı ve yerüstü olmak üzere katlı otoparklarla çözebiliriz. Hiç aracınızı kullanmayı gerektirmeyen, aracınızı otoparka yerleştiren elektronik sistemler de var. Ben bunu Irak’ta daha önceden yaptım. Bir takım belediyeler de yapmak istiyorlar. İnşallah Edirne’de nasip olacak" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE KONUT İHTİACINI KARŞILARIZ

Üzmen,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kiraz bahçelerimizi, üzüm bahçelerimizi, buğday tarlalarımızı betona çevirerek değil, kentsel dönüşerek konut ihtiyacımızı karşılayacağız. Bugün kentsel dönüşüme ihtiyacı olan Sabuni Mahallesi, Kirişhane semti, Zübeyde Hanım Caddesi, Kıyık gibi bölgelerde yapacağımız kentsel dönüşümlerle, önümüzdeki 5 yılın konut ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliriz. İhtiyacımız olan kentsel dönüşüm alanlarında mevcut konut ihtiyacımız karşılanır, hem daha ekonomik konutlara ulaşabilirken hem de halkımız için sağlıklı konutlara, depreme de hazırlıklı konutlara ulaşacağız”

KALEİÇİ ÖNEMLİ

Kaleiçi semti, benim için oteller, restoranlar ve kafeler bölgesidir. İleride orasını trafiğe de kapatarak, müthiş turistik bir alan haline getirmeye çalışıyoruz. Turizm, Edirne’nin en büyük gelir kaynağıdır. Buna rağmen turistlerin ihtiyacı olan ücretsiz internet, tercüman hizmetleri ve ihtiyaçlarını görebilecekleri alanlarda eksikliklerimiz var. Bunları tamamlamamız lazım. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dünyaca ünlü. Modernize edilmesi şart, olmazsa olmazımız, mutlaka yapacağız. Stadyumumuz için projemiz hazır. Edirne’de yeşil alan ihtiyacımız var, bunu da stadyumumuzu taşıyarak çözmeyi düşünüyoruz. Pazar alanlarını birleştirerek, yani ayrı ayrı alanlarda pazar kurmak yerine bütün pazarlarımızı 1 güne toplayarak, daha büyük, otoparkı olan, kapalı pazar alanları haline getirme düşüncesi içerisindeyiz. Beraberinde de kendi üreticimizin üreticilerimizin üretip halka direkt satıp, ekonomik alanlar haline getirmemiz gerekiyor.

BELEDİYENİN İŞ KAPASİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

“Belediyedeki iş kapasitemizi, mevcut personel sayısını artırmayı düşünüyoruz. Daha fazla çözüm ve daha çok halkla beraber olmak istiyoruz. Bu konuda inatçıyız. Halkla bir araya gelmek için halk günü veya sokakta olacağız. Dünyanın en güzel şehirleri, içerlerinden nehir geçen şehirlerdir. Bizim çok güzel nehirlerimiz var. Eskişehir’den örnek alacağız ve alacağımız örneklerin daha da üzerine koyarak, Edirne’yi daha güzel bir yer haline getireceğiz. Avrupa’nın çıkış kapısı olan şehrimizin yeşil alanlarıyla, temizliğiyle, yollarıyla, binalarıyla ve belediye hizmetiyle Avrupalı hale gelebilmesi için ben bu göreve talip oldum.

ÖN SEÇİM YÖNTEMİNİ İYİ BELİRLEMEK LAZIM

Ön seçim her zaman faydalı, ama ön seçim yöntemini iyi belirlemek lazım. Üyelerimizle ön seçim yapmak, bazen çözüm değil. Halkın söylediğini yapabilmek için, halkta ön seçim yapmak lazım ama bu bizim tüzüğümüze uygun değil. Tüzük değiştiğinde belki bu olacak. Elektronik sistem üzerinde, halkın da oy kullanabileceği bir sistem olursa, ön seçim olmazsa olmaz olur. Halkın istediği ile yürümek tabi ki geçerli. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde benim gördüğüm kadarıyla, şu an için hem mülakatlar hem genel merkezden gelecek olan ekipler, halkta birtakım çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmaların olumlu olacağını düşünüyorum. Atamayı, en son imkan olarak görüyorum. Tabi ki ön seçim çok değerli. Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisiysek, halkın partisiysek mutlaka bir kamuoyu araştırması yaparak veya ön seçimi doğru bir şekilde yaparak çözmemiz lazım. Aday belirlemede, üyeler bazında ön seçim doğru sonucu vermez. Halkın içinde yapılacak ön seçimler, yani doğru anketler önemli. Partimizin yeteri kadar imkanı var, partilimiz de var. Genel merkezimizde çok değerli parti meclisimiz ve milletvekillerimiz var. Onların çalışmaları neticesinde doğru adayların çıkacağını düşünüyorum. Ancak Edirne, Cumhuriyet Halk Partili ve Cumhuriyet Halk Partili kalsın diye benim yada bir başkasının aday olmuş olması önemli değil. Seçilen her aday için Cumhuriyet Halk Partisi için çalışacağız.”

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler