İNSAN HAKLARI KURULUNDAN BİLGİLENDİRME STANDI

Edirne İnsan Hakları Kurulu, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Saraçlar Caddesinde bilgilendirme standı kurarak, vatandaşı 'İnsan Hakları' konusunda bilgilendirdi.

Edirne İnsan Hakları Kurulu Saraçlar Caddesi’nde kurduğu stantla halka hakları anlattı.

İnsan Hakları Kurulu standında broşür dağıtımı yapılırken, vatandaşlara kurulun çalışmaları hakkında bilgilerde verildi.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl İnsan Hakları Kurulu olarak, STK'lar ve kurul yönetimiyle birlikte insanlara hakları konusunda bilgiler verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"İnsan, haklarıyla insandır. O yüzden de insan haklarının ileri olmadığı toplumlar, her zaman geri kalmışlardır. İnsanlarımız haklarını bilmeli. Bu anlamda da biz, bilinçlendirme yaparak insanlara haklarını hatırlatıyoruz. Ülkemizdeki insan hakları çok kıymetli ve son yıllardaki insan hakları gelişimi için de hep birlikte hem farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Hapishaneler, hastaneler, şehitler derneğimiz ve birçok kurumu ziyaret ederek, Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerimiz devam edecek. Buradan şunu söylemek isterim ki, insanlar, haklarını bilsinler ve bilinçli bir şekilde de haklarına sahip çıksınlar.”

Stantta, vatandaşlara kurul hakkında ve İnsan Hakları konusunda bilgilerin içerdiği broşürler dağıtıldı.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler