"KAYNAKLAR TAHSİSİ AMACINDA KULLANILMALI"

Edirne İl Genel Meclisi 2023 yılının son toplantısını yaptı. Son toplantıda İl Genel Meclisi Başkanvekili Halil Akdağ'ın okuduğu raporda, "Bakanlıklar ve diğer merkezi İdari kuruluşları tarafından aktarılan ve belirli amaçlarla idareye tahsis edilen ödeneğin tahsis amaçları dışında kullanılmaması gerekmektedir." uyarısında bulunulduğunu bildirdi.

İl Genel Meclisi 2023 yılının son toplantısını yaptı.

Edirne İl Genel Meclisi Aralık ayının son toplantısını gerçekleştirdi.Edirne İl Genel Meclisi Başkanvekili Halil Akdağ başkanlık yaptığı toplantıda Sayıştay'ın Özel İdare ile ilgili raporu ele alındı. Sayıştay Raporundaki bulgular hakkında meclis üyelerine bilgi veren Akdağ, bulgularda yapılan yanlış uygulamamaların anlatıldığını dile getirerek, Köylere Hizmet Götürme Birliklerine İl Genel Meclisi kararı alınmadan ödenek aktarıldığı gerekçesi ile uyarı geldiğini de sözlerine ekledi. Akdağ, Sayıştay raporlarında önemli uyarılardan birinin de belirli amaçlara tahsis edilen ödeneklerin amacı dışında kullanılmaması yönünde olduğunu hatırlattı.

Akdağ, "Sayıştay Raporu’nun diğer bir bulgusu Muhasebe sisteminin geçmişe yönelik işlem yapılmasına izin verilmesi oldu.  Rapor sonuç olarak tarafından kurul tarafından düzenleme kayıtların mevzuattaki hususlara yapılması ve tabii olduğu ve İl Özel İdaresinde kullanılmakta olan iç işleri muhasebe modülünün geçmişe yönelik işlem yapmaya izin vermemesi sebebi ile konunun ilgili kurum olan iç işleri bakanlığı nezdinde taahhüt edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir”  dedi.

Rapor hakkında görüşmelerin ardından, meclis 2024 yılı Ocak ayında toplanmak üzere kapandı.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler