TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ekipleri, kent girişinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği denetimi yaptı. Denetimlerde 40 araç kontrol edilirken, kış lastiği olmayan  taksi sürücüsüne 2 bin 568 Türk Lirası cezai işlem uygulandı. Denetimlerin sık sık devam edeceği de bildirildi.

Ticari araçlarda, 1 Aralık itibariyle kış lastiği kullanım zorunluluğunun başladı. Trafik Polisi ekipleri  de kentte kış lastiği denetimine başladı.

Türkiye genelinde 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla, Edirne’de de polis ekipleri harekete geçti. Kent girişinde ticari araçlar tek tek durduran ekipler kış lastiği denetimi yaptı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Şehir içi Denetlemeden sorumlu Grup Amiri Başpolis Mesut Arslan, 1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulamalarına başladıklarını ve 1 Nisan tarihine kadar belli aralıklarla devam edeceklerini dile getirdi.

Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

"Buradaki prosedür, lastik derinliği ölçen cihazımızla ölçtüğümüzde kanuni sınır olan kış lastiği iç derinlinin 4 mm olmasıdır. Ölçüm sonucunun bu derinliklere uyması gerekiyor. Kış aylarında maalesef yaz lastiklerinin hiçbir güvenliği olmuyor. 1 Aralık - 1 Nisan döneminde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi sonucu yaz lastiklerinin özelliğini kaybetmesinden dolayı güvenliği de kalmıyor. Bu yüzden can ve mal güvenliği için uygulamamızı sürdürüyoruz. Her ne kadar ticari araçlar zorunluluk kapsamında olsa da vatandaşlarımıza da kendi hususi araçlarında kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz."

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler