'KUZU PAÇA ÇORBASI'NI İÇECEĞİNİZ TEK MEKAN

Edirne'de uzun yıllar Köftecilik yapan ardından futbol sevdasıyla birlikte futbolculuk ve altyapı antrenörlüğü görevlerini yürüten Adnan Yıldız, Edirne'de uzun yıllardır aranan lezzet olan Kuzu Paça Çorbasını Edirnelilerle buluşturdu. Yıldız, baba mesleğine dönüş yaptığını dile getirerek, geleneksel lezzetleri yeniden canlandırmak istediğini dile getirdi.

Edirne'nin tanınmış simalarından, gençlerin futboldan tanıdığı Adnan Yıldız, baba mesleğine geri dönerek, Edirne'de uzun yıllardır unutulan lezzet 'Kuzu Paça Çorbası'nı müşterileriyle buluşturdu.

Saraçlar Caddesinin alt kısmında, ayakkabı tamircileri dükkanlarının girişinde bir dükkan açan Adnan Yıldız, geçmiş yıllarda işyerinde özel köftesi ve çorbalarıyla tanınan bir isimdi. Futbolculuk ve alt yapı antrenörlüğü yapmaya başlamasıyla birlikte işyerini kapatan Adnan Yıldız, uzun bir aradan sonra baba mesleğine yeniden geri dönüş yaptı.

Yıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, iş yerinde Kuzu Paça Çorbası, Kelle Çorbası, İşkembe çorbası satışı yaptığını ve ayrıca ızgara çeşitlerinin bulunduğunu vurguladı. Izgarada her çeşit et ürününe yer verdiğini dile getiren Yıldız, eski damak tatlarını yeniden canlandırmak için mütevazi işyerini açtığını dile getirdi.

Yıldız, özellikle Kuzu Paça çorbasının tadılması gerektiğini dile getirerek, "Buraya gelen müşterilerimiz kararı kendileri verecek. Ama biz iddialıyız. Kuzu Paça Çorbamızı, geçmişte asıl yapılıyorsa öyle yapıyoruz.  Herkesi çorba ve ızgaralarımızı tatmaya davet ediyorum" dedi.

Edirne'nin unutulan lezzetlerinden olan Kuzu Paça Çorbası'nı tek üreten mekan olan Adnan Yıldız'ın mekanında servisler sabah erken saatlerde başlayıp, gece saat 20.00 sularında sona eriyor.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler