PAZARDA 'YAĞMUR' ÇİLESİ

Kentte her hafta kurulan Edirnelilerin olduğu kadar Bulgar turistlerinde tercih ettiği Cumartesi Pazarında, yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri ve çamur, herkesi zora soktu. Esnaf, tezgahının önüne koyduğu tahtalarla çamurun etkisini azaltmak istese de yağmur pazarın çilesi oldu.

Cumartesi Pazarı’nda yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri ve çamur hem pazarcının hem de vatandaşın çilesi haline geldi.

Edirnelilerin olduğu kadar Bulgar turistlerinde alışveriş için tercih ettiği Cumartesi Pazarı, yağmur nedeniyle çileye döndü. Geçici yerinde kurulan Cumartesi pazarında altyapı olmadığı için yağan yağmur bir çok bölgede su birikintisine neden oldu. Esnaf bu sorunu tezgahlarının önlerine koyduğu tahtalarla çözmeye çalışsa da, su birikintileri vatandaşın pazardaki hareketlerini kısıtladı. Yağmura rağmen Cumartesi pazarı dolup taştı.

Esnaf kış gelmeden belediyenin su birikintileri ve oluşan çamurlarla ilgili bir çalışma yapmasını isteyerek, "Pazarımıza gelen çok müşterimiz var. Bizler taze, ucuz ve kaliteli ürünleri satıyoruz. halkımız da bizi tercih ediyor. Yağan yağmurdan sonra oluşan su birikintileri müşterilerimizi zora soktu. Bizde elimizdeki malzemeyi kullanarak vatandaşın pazarda rahat gezmesi sağlamaya çalıştık. yaptıklarımız yetersiz olsa da pazarda dolaşmayı biraz olsun sağladı. Belediyemizin bu konuya acil olarak el atması lazım. Kış geldi. bundan sonra yağışlar daha da artar. Pazarın bu durumunun düzelmesi gerekli" dediler.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler