MAKEDON KULESİNDE İKİNCİ ETAP ONARIM BAŞLAYACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Eski Saat Kulesi ya da Makedon Kulesi olarak bilinen yapının onarım çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, yapılacak ihalenin ardından 2’inci etap çalışmalarının da tamamlanması ile Edirne’nin 360 derece izlenebileceği bir şehir terası olacağını sözlerine ekledi.

Edirne İl Genel Meclisi Toplantı’larının konuğu Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk oldu.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapılan toplantının konuğu Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk oldu. Soytürk, müdürlüklerinin çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Makedon kulesinin onarım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Soytürk, Makedon Kulesinin 1’inci etap çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi. Soytürk, yapılacak ihalenin ardından çalışmalara tüm hızları ile devam edeceklerini dile getirerek, "Yatırımlarımızdan Edirne Eski Saat Kulesi’nin birinci etabını bitirdik. İhale aşamasından sonra tamamlanacak. Makedon kulesi tamamen bir şehir terası olacak. Kulenin içerisinden yukarıya çıkarak Edirne’yi360 derece görebileceksiniz. Edirne’yi Traklardan başlayıp, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar Osmanlı ve Cumhuriyeti ve tüm Edirne’yi izleyebileceksiniz" dedi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler