ÖĞRENCİLERDEN 'ETUS' TEPKİSİ

Trakya Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci dün Edirne Toplu Taşıma Sisteminin fiyatlarını, şoförlerin tavrını ve minibüs güzergahlarındaki eksikliklerin protesto etti. "Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz" diyen öğrenciler, öğrenci dostu kenti Edirne'de minibüs ücretlerinin daha ucuz olması gerektiğini savundular. Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı da göreve davet eden öğrenciler kampüs içinde bir durak için ödeme yapmak istemediklerini de dile getirdiler.

Trakya Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci dün Edirne Toplu Taşıma Sisteminin fiyatlarını, şoförlerin tavrını ve minibüs güzergahlarındaki eksikliklerin protesto etti.

Kentteki bir alışveriş mağazası önünde toplanan öğrenciler ellerindeki dövizlerle ETUS'u protesto ettiler. Öğrenciler adına konuşan Trakya Üniversitesi öğrencisi Elif Negiş, şunları söyledi:

"Bugün Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak ETUS ücret mağdurluğumuza tepki vermek için burada bulunmaktayız. Edirne şehrinde 43.196 öğrenci bulunmakta baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde kartına şuan da 11.90 TL vermekteyiz.

FİYAT İNDİRİMİ TALEP EDİYORUZ

Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz. Buradan Edirne Belediyesine ve ETUS yetkililerine sesleniyoruz. Neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne'de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin insiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz.

ŞOFÖRLERİN KABA DAVRANIŞINA MARUZ KALIYORUZ

Mağduriyetimizin daha fazla devam etmemesini, şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamayı istiyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyor. Mağduriyetimizin giderilmesi için haykırıyoruz. Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz.

Bu arada bazı öğrenciler de güzergahlardaki bazı minibüslerin yetersiz olduğunu dile getirdiler. Özellikle 7-E, 7-A ve Karaağaç'a ulaşımın sağlandığı 6-A minibüslerinin az sayıda servislerinin olması nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını vurguladılar.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler