ÇÖMLEKAKPINAR KÖYÜNDE 21.517 DEKAR ALANDA 871 ADET ZİRAİ ARAZİ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Edirne'nin Lalapaşa  ilçesinde 4. Kısım AT ve TİGH Projesi kapsamında bulunan Lalapaşa Merkez mahallesi ve 24 köy olmak üzere 28 yerleşim birinde 565.470 dekar alanda toplulaştırma çalışmaların hızla devam ediyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Projenin tamamlanan kısımlarında Edirne ili Lalapaşa ilçesi 9 yerleşim yerine toplam 215 km tarla içi yollar açılmış ve yer teslimine hazır hale gelmiştir. Çömlekakpınar köyünde 21.517 dekar alanda 871 adet zirai arazi sahiplerine teslim işlemi başlamıştır.Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede zirai ürün çeşitliliği artacak ve bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır.” dedi.

Edirne ve Lalapaşa ilçelerinde son dönemde yapılan toplu araştırma çalışmalarının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Balta,  2023 yılında açılan toplam yolun 26 km uzunluğunda olduğunu dile getirerek, "Edirne İlimizin Lalapaşa İlçesine yapılan bu yatırımın vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler