HIZLI TREN ÇALIŞMASI MERALARI CANLANDIRDI

Edirne-İstanbul arası hızlı tren çalışmaları hızla sürerken, çalışmaların kentteki meralara büyük katkı sağladığı ortaya çıktı. İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, hızlı tren çalışmalarında çıkan toprakların meralardaki çukurların kapatılmasında kullandığını ifade ederek, "Meralarda yaptığımız bu çalışmalarla meralarımızda büyük bir düzelme ve bel boyunda otların çıkması sağlandı" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, İl Genel Meclisinde müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında yapılan toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt meclis üyelerine bir sunum yaptı.

Kentteki hayvan varlığının yanı sıra, kentte ekimi yapılan ürünlerin durumu hakkında bilgiler verdi. Edirne'deki üreticilerin büyük kısmının tarım sigortası yaptırdığını da dile getiren Bayazıt, tarım sigortası yapımı konusunda Türkiye'de birinci sırada olunduğunu da sözlerine ekledi.

MERALAR DÜZELİYOR

Bayazıt, kentte yapımı devam eden Hızlı Tren çalışmalarında çıkan toprakların nereye döküleceği yer konusunda kendilerine soru sorulduğunu hatırlatarak, "Bize bu toprakların nereye döküleceğini sordular. Bizde bu toprakların meralardaki çukurlara dökülmesine karar verdik. Bu yolla çok sayıda meramızda büyük bir düzelme yaşandı. Büyük çukurlar kapanarak, düz bir hale geldi. Buralara ayrıca mera otu tohumu da ekildi. Buralarda bel boyunda otlar çıktı. Üretici de memnun bizde. Çok da güzel oldu" dedi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler