ÜRETİCİNİN TERCİHİ "TRAKYA BİRLİK" OLDU

Trakya Birlik, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hem fiyatıyla, hem de alım politikalarıyla çiftçinin yanında yer aldı. Üretici de piyasa fiyatlarının üzerinde alım fiyatı açıklayan Trakya Birlik'e ürününü teslim etti. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, "Piyasadaki fiyatların, Trakya Birliğin alım fiyatından daha düşük seviyelere gerilemesinden dolayı çiftçilerimiz verdiği rekolte beyannamesi dahilinde ürününün büyük çoğunluğunu Trakya Birliğe getirip teslim etti" dedi.

Ayçiçeği üreticisi bu yıl ürününün büyük kısmını Trakya Birlik'e teslim etti.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya Birlik'in alım kampanyasını tamamladığını dile getirerek, "Yaklaşık birlik genelinde 48 kooperatifimizde 300 bin ton civarında ürün alımı gerçekleşti" dedi.

Kırbiç, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle daha az miktarda ürünün kendilerine teslim edilmesini beklediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Tabii biz bu yıl kuraklıktan dolayı daha düşük bir alım olabilir diye düşünmüştük. Ama piyasalardaki fiyatların geriye gelmesinden dolayı ürünün büyük bölümü Trakya Birlik'e geldi. Bu aşamada ürün ödemelerimizde yaklaşık yüzde 70 - 75 seviyelerinde, yani ortağımızın bize döktüğü ürünlerin yüzde 75'e yakını ortaklarımıza bugün itibariyle ödenmiştir. Diğer kalan bedeller de önümüzdeki günlerde en kısa zamanda ödemesi gerçekleşecektir.

TRAKYA BİRLİK ÜRETİCİNİN YANINDA YER ALDI

Geçtiğimiz yıl da yaklaşık bu 312 bin ton ürün alımı gerçekleşmişti. Bu yıl da ona yakın bir miktar gerçekleşti. Tabii bu yılın bir farklılığı bölgemizde özellikle Trakya ve bizim kooperatiflerimizin olduğu Marmara Bölgesi ve Trakya'da kuraklıktan dolayı bazı bölgelerde özellikle çok ürün kayıpları, verim kayıpları yaşandı. Ama buna rağmen Trakya Birliğin alım miktarı hemen hemen geçtiğimiz yıl civarında bir alım gerçekleşti. Bunun da sebebi az önce bahsettiğim gibi piyasadaki fiyatların, Trakya Birliğin alım fiyatından daha düşük seviyelere gerilemesinden dolayı çiftçilerimiz verdiği rekolte beyannamesi dahilinde ürününün büyük çoğunluğunu Trakya Birliğe getirip teslim etti."

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler