100'ÜNCÜ YIL ORMANININ AĞAÇLARI DİKİLDİ

Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Musabeyli Korusunun yanına oluşturulan 100'üncü yıl ormanının fidanları, Edirne Valisi Yunus Sezer, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla dikildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer öncülüğünde, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, Edirne Süloğlu yolu üzerinde bulunan Musabeyli korusunun yan tarafındaki alana, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikimi yapıldı.

Ağaç dikme törenine Vali Sezer’in yanı sıra AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Tarım Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy, Musabeyli Köyü Muhtarı Kamil Ekici ve öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikiminde, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla, “100’üncü Yıl Cumhuriyet Ormanları” oluşturmak amaçlandığı dile getirildi.

Fidan dikiminde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, ağaçlandırmanın ülkemiz için en halırlı işlerden biri olduğunu ifade ederek, "Burada boş duran araziye bizden sonraki nesillerin de görebileceği yaşayabileceği hem Edirne’den hem Musabeyli köyümüzden gelip insanların altında barınacağı ölmez bir eser bırakıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar alanda bulunan fidanları daha önce hazırlanan çukurlara dikerek can sularını verdi.

Etkinlik kapsamında kent genelinde 10 noktada toplam 110 dönüm araziye 14 bin 80 fidanın dikiminin yapıldığı da bildirildi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler