AKALIN’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.



Prof. Dr. Akalın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Demokratik, laik ve çağdaş değerlere sahip Cumhuriyet’i ve başarılarının tamamını Aziz Türk Milleti'ne ithaf eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, huzura, barışa ve refaha ulaşmak isteyen ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. 10 Kasım 1938 tarihi bizim için bir son değil; milletin, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda ilerleme görevini devraldığı gündür. Hedefe ulaşana dek de bu görev milletimizin elinde yükselmeye ve var olmaya devam edecektir.
Ne mutlu ki bugün O'nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye'mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle baş öğretmen, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, ona, kahraman silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Haber Merkezi

banner8
Haberler