BELEDİYE’NİN YENİ SOSYAL TESİSİ AÇILDI

Edirne Belediyesi ve İl Özel İdarenin ortaklaşa 60 yıl önce kentte açılan ilk sosyal tesis olan mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan alan Cumhuriyetin 100'üncü yılında Edirne Belediyesinin 'Meriç Sosyal Tesisleri' olarak hizmete açıldı.

Edirne Belediyesi ve İl Özel İdarenin ortaklaşa 60 yıl önce kentte açılan ilk sosyal tesis olan ve uzun yıllardır 'Villa Restaurant' olarak hizmet veren mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan alan Edirne Belediyesinin 'Meriç Sosyal Tesisleri' olarak hizmete açıldı.

Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer, Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, il kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Meriç Sosyal Tesisleri’nin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çok uzun bir aradan sonra, yaklaşık 60 yıllık bir aradan sonra Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’ni tekrar yaşama geçirmekten son derece mutluyum” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1937 yılında Edirne İl Özel İdaresi ve Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa bu tesisi yaptığını ve tesisin isminin de Edirne Gazino ve Dans Sarayı olduğunu belirten Gürkan, “Tabi o yılların kültürel yapısıyla burada özellikle hafta sonları çeşitli etkinlikler, yemekler, danslar yapılırdı. Bu arada da bu işletme birçok kez el değiştirir. Zaman zaman kapalı kaldı ama Edirne’nin bir anlamda boğazı olan Meriç nehri kenarındaki bu kıymetli işletmenin değeri hiçbir zaman azalmadı” diye konuştu.

Söz konusu tesisi 1988 yılından itibaren Edirne’nin kıymetli değerlerinden Şaban Alabaş’ın işletmeye başladığını belirten Gürkan, kentin hafızasında Villa Restoran olarak yer alan tesisin Şaban Alabaş ile çok başarılı işlere imza attığını söyledi.

Şaban Alagöz ile yaptıkları görüşme neticesinde bu tesisin işletmesini belediye olarak geri aldıklarını belirten Gürkan, “Küçük bir düzenleme yaparak, burasını Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri olarak, hizmete açıyoruz. Tüm Edirnelilerin hizmetinde olacak. Tabi bu tür kamu kurumu sosyal tesislerin, şehirdeki diğer esnaf sosyal tesislerin dengesini de koruması gerekiyor. En çok dikkat edeceğimiz hususlardan birisi de vergi veren, kira veren, işçi istihdam eden işletmelere ekonomik olarak zarar vermemesi olacak. Fiyat, kalite dengesini koruyacağız. Burada düğün, nişan gibi etkinlikler olmayacak. Burası pazartesi günleri hariç, haftanın 6 günü Edirnelilere ve Edirne’ye gelen misafirlerimize hizmet verecek. Burada nakit para geçerli olmayacak. Ödemeler kredi kartı ile alacak ” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tesisin kurdelasını keserek hizmete açtı. Edirne Belediyesi tarafından işletilecek tesis, cafe restaurant olarak hizmet verecek.

Tesisin açılışında da modern dans gösterisi ve müzik dinletisi de bulundu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler