İLK DERS ŞENTOP'DAN

Trakya Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreninin ilk dersini  "21. Yüzyılda Dünya ve Türkiye” konusuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi.

Trakya Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış töreni, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Akademik yılın açılış dersini  Büyük Millet Meclisi 29. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi.  Şentop, 21. Yüzyılda Dünya ve Türkiye başlıklı ilk dersinde Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar geçen olaylara değindi. Şentop, İsrail’in Filistin’de sivillere yönelik saldırılarının soykırım derecesine geldiğini de sözlerine ekleyerek, “Sivillerin öldürülmesi, katledilmesi hiçbir zaman kabul edilebilir bir şey değil kim yaparsa yapsın, kime karşı yaparsa yapsın. Fakat İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor, İsrail şimdi Batı Şeria'ya da bomba atıyor" dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilere de seslenen Şentop, gençlerin iyi alınmış eğitim ve birikimin yanında milletine ve vatanına aidiyet duyması hususunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, yeni akademik yılın öğrenci ve akademisyenlere hayırlı olmasını diledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Trakya Üniversitesi'nin Cumhuriyetin 100. Yılına çok yakışan bir ünivesite olduğunu dile getirerek, üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Sezer, Trakya Üniversitesi’nin şehirle, halkıyla, sanayi ve sanayiciler ile bu kadar yakın ilişkiler kurabilen nadir üniversitelerden biri olduğunu da ifade ederek, "Hepimiz üniversitelerin toplumdan, sanayiden, kültürel faaliyetlerden kopuk; kendi kampüsleri içerisinde faaliyetler yürütüyorlar diye yakınıyoruz. Biz Trakya Üniversitesi’ne baktığımızda tam tersini görüyoruz. Halkı da arksından sürükleyebilen değişik projeler ile vatandaşları da işin içerisine katan bir üniversite olarak görüyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmasında Trakya Üniversitesi’ni ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Tabakoğlu, Şentop’a tablo hediye etti.

Balkan Senfoni Orkestrası'nın da eserler seslendirdiği programa, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurum müdürleri, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler