MİNİK ELLERİ DEV YÜREKLERİYLE YAPTI

Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları Türk Bayraklarını sergilediler. Koca yürekli minik öğrencilerin Türk Bayrağı sergisi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından gerçekleştirilen 100. yılda 100 bayrak projesi kapsamında anaokulu öğrencileri tarafından yapılan Türk Bayrakları sergilendi.

Bir alışveriş merkezinde yapılan açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, öğretmenler ve anaokulu öğrencileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış da Vali Sezer, protokol üyeleri ve minik öğrenciler tarafından yapıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, sergide basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

"Cumhuriyetimizin 100. yılını ülkemizin tüm illerinde ve dünyada büyük bir coşku ve şerefle kutluyoruz. Bu haftada değişik etkinlikler yapıyoruz. Dün Cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili büyük bir konserimiz oldu. Gerçekten çok mutlu olduğumuz, yüzümüzü güldüren bir sergiyi gezdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bayrak projesi kapsamında geri dönüşüm ürünlerinden yapılan bayrakları inceledik. Serginin kahramanları anaokulu çocuklarımız. Hocalarımız ile beraber yapılan bir çalışma var. İlimize özgü, pirinç, biber gibi ürünlerden bayraklar yapılmış. Hepsi de birer sanat eseri."

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Filiz Sugözleyen, verdiği bilgilendirmede Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından hazırlanan 100. Yılda 100 Bayrak Projesi isimli serginin amacının milli ve manevi değerlerin öğrenciler tarafından tanınmasının sağlanması olduğunu iade ederek, "Milli Değerlerimizin kahramanlarını öğrencilerimize tanıtmak,  Öğrencilerde Türk Bayrağı sevgisi ve Bayrak bilinci oluşturmak,  Öğrencilerin kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri tanımalarını sağlamak,  Öğrencilerin günlük yaşamda sorumluluk almalarına ve aldığı sorumluluğu yerine getirmelerine katkı sağlamak, Türk Bayrağının hazırlanması sırasında kullanılacak materyaller ile çocuklarda çevreninin korunması ve kaynakların daha ekonomik kullanılması bilinci oluşturmak  amacıyla hazırlandı" dedi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler