SARAY'IN LEZZETLERİNİ TATMA İMKANI SUNULACAK

Osmanlı İmparatorluğunun ilk sarayının bulunduğu Edirne'de, uzun yıllar bir türlü gündeme getirilemeyen Saray mutfağı yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Edirne Sarayının mutfağının en çok beğenilen yemekleri, Edirne Olgunlaşma enstitüsünde haftanın iki günü vatandaşın beğenisine sunulacak.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk sarayının bulunduğu ve İstanbul'un Fatihinin memleketi Edirne'de, saray mutfağında yapılan yemekler yeniden damakları tatlandırmaya hazırlanıyor.

Saray lezzetleri Edirne Olgunlaşma Enstitüsü'nün Devecihan Kültür Merkezi'ndeki mutfak atölyesinde bundan sonra saray lezzetleri de hazırlanacak. Düzenlenen programla yapılan tanıtıma  Vali Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ve CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı katıldı.

Burada basına açıklamalarda bulunan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Çelik, şunları söyledi:

"Bizim olgunlaşma enstitümüzün asıl amacı geçmişten günümüze, tüm el sanatlarının tanıtılması ve Türk mutfağının, Osmanlı saray mutfağının tanıtılmasıdır. Bugün de böyle bir açılış yapmak istedik. Türk Saray mutfağımızı tanıtmak hem de bu görselleri sizlerle paylaşmak istedik. Bunun sonrasında da önümüzdeki hafta başlayacak olan mutfağımızın aktif hale dönüşünü sizlerle paylaşmak istedik.  Mutfakta  pastacılık bölümümüz var, aşçılık bölümümüz var, bir de haftaya saray mutfağı aşçımız başlayacak.

Haftanın iki günü saray mutfağı yemekleri burada çıkacak. Diğer günlerde de normal Türk yemekleri çıkacak. Edirne'mizin kültürünü tanıtan yemekler çıkacak.  Bugün kermeste  eski Türk mutfağından yemeklerimiz vardı. Pastalarımız, böreklerimiz vardı, sarmalarımız vardı. Gelenler çok memnun kaldılar. Vatandaşlarımızı her öğlen Türk mutfağımızın en güzel yemeklerini yemeye davet ediyoruz."

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler