'100. YIL' MÜZESİ

Kurtuluş İlkokulu 3-D sınıfı öğrenci ve velileri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına Cumhuriyetin ilanından günümüze evlerde kullanılan eşyalardan oluşturdukları müzeyi okulun çok amaçlı salonunda sergilemeye başladılar. Müze, hem öğrencilerin hem de okula gelen tüm veli ve vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Kurtuluş İlkokulu öğrencileri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze evlerde kullanılan eşyalardan oluşan müzeyi açtı. Velilerin büyüklerinden kalan eşyalardan oluşturdukları sergide, Türk Lirasından, radyoya kadar bir çok eşya vergilendi.

Kurtuluş İlkokulu 3-D sınıfı öğretmeni, öğrenci ve velilerinin oluşturduğu müzede geçmişte kullanılan, mutfak araç gereçleri, radyolar, daktilolar, bazı ufak çaplı tarım aletleri, bakır kaplar, ev ve giyim eşyaları ile geçmişte kullandığımız Türk Liraları sergileniyor.

Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Özer Gökçeciler, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına 3-D sınıfımız, büyüklerimizin kullandığı materyalleri toplayarak okulumuza kazandırdılar ve burada sergiliyoruz. Çocuklarımız daha önce neler yaşadık, Cumhuriyeti nasıl kurduk, nasıl bu günlere geldik görsünler, öğrensinler istedik. Annelerimiz ve öğretmenimiz ile birlikte bu sergiyi hazırladık. Hem okulumuzun diğer öğrenci gruplarına hem de halka açık bir şekilde sergiliyoruz. Böyle güzel şeyleri saklamak ve günü geldiği zaman da sergilemek güzel bir şey. Eşyalar, öğrencilerimizin getirdiklerinden ve okulumuzda bulunan materyallerden oluşuyor."

Müze okulu ziyaret eden vatandaşlar ve velilerin büyük ilgisini çekti.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler