ÖĞRENCİLER'DEN "İSRAİL" TEPKİSİ

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş yaparak, sonunda basın açıklamasını okudular.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesindeki Bolcaana Yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla ellerinde pankart ve dövizlerle, rektörlüğe kadar sesiz yürüyüş yaptılar.

Burada toplanan öğrenciler adına Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ, basın açıklamasını okudu. Çetinkaya, yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuru ve vicdanına aykırı bulduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Uluslararası hukuku ve İnsan Haklan Evrensel Beyannamesi'ni hiçe sayan, yasaklı silahlar kullanıp elektrik, su ve besin kaynaklarımı keserek Filistin halkını yıllardır süre geldiği gibi bir açık hava hapishanesi olarak anılan Gazze'de açlığa, sefalete ve ölüme mahkum eden İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz, sesimiz gökleri titretmedikçe, tarafsızlığını kaybetmiş medyanın çarpıtılmış haberlerine maruz kalanlar uyanmadıkça bu zulüm ve insanlık dramı asla son bulmayacak.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden masumların canını alan bu şiddet, küçücük meleklerin kanatlarını koparmaktan çekinmeyen bu hudutsuz saldırılar, hiç bitmeyecek. İşte tam da bu yüzden masumlar ve mazlumlar için buradayız, ayaktayız. Son sözümüz olarak hayatını kaybeden tüm masumlara Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyor, bu zulme gözünü kapatanların vicdanını yeniden dirilmesini temenni ediyoruz.

T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Tabakoğlu da, eylemcilerin arasına katılarak eyleme destek verdi.

Kadir Ocak

banner8
Haberler