ÖNÜNE GELEN ENGELLİ KARTI ALAMAYACAK

Edirne'de günlük 3 bin binişi aşan engelli binişlerinde yeni düzenleme geliyor. Bir zamanlar çok sayıda dağıtılan engelli biniş kartlarında düzenlemeye gidilecek. Aile ve Sosyal İşler Müdürlüğünden alınan engelli kartı olmayanların ETUS'a ücretsiz binişin sağlandığı engelli biniş kartları 1 Aralık itibariyle yenilenmeyecek. ETUS Başkanı Hakan Giyik, "Engelli vatandaşlarımızı uyaralım buradan, 1 Aralık'a kadar kartlarını güncellesinler, eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği kart yoksa ücretsiz kartları iptal olacaktır" dedi.

Edirne Toplu Ulaşım Sisteminde son günlerde güncellemeler yapılarak halka daha iyi hizmet sunulması için çalışmalar hızlandı.

ETUS Başkanı Hakan Giyik, yaptığı basın toplantısında öğrencilerin gelişiyle birlikte yeni sezona girdiklerini dile getirdi. ETUS olarak çalışma sistemleriyle ilgili olarak, bilgiler vermek istediğini dile getiren Giyik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"ETUS olarak daha önce bazı dedikodulara maruz kaldık ama bizim de hatalarımız vardı. Bu hataları hızlı bir şekilde gidererek şu anda sahada 200'e yakın aracımızla çalışıyoruz ve çok iyi gittiğini düşünüyoruz. Tabii ki eksiklerimiz var. Şu anda 3 dakika ile 8 dakika arası değişik hatlarda araçlarımız hareket etmekte. Bunu gözle görebiliyoruz. Sabah ve pik saatlerde yönetim ve saha amirleri olarak yollardayız. Eksikliklerimizi görüyoruz ve onları da düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

ETUS KULLANMAK, EKONOMİK OLARAK DAHA DOĞRU KARAR

Bizim buradan vatandaşlarımıza söylememiz gereken şu; ETUS şu anda çok hızlı çalışıyor, vatandaşlarımız kendi araçlarıyla çarşıya, hastaneye veya başka yere gitmesine gerek yok. ETUS kullanmaları daha doğru olacaktır.  Ekonomik açıdan da daha doğru olacaktır. Bugün hastaneye gittiğinizde 1-2 saat muayene olduğunuzda 30-40 lira otopark parası ödüyorsunuz. Buna gerek yok. Yaktığınız mazot çabası. O yüzden vatandaşlarımızın bize güvenmelerini ve daha hizmet edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Çünkü şu an gerçekten çok hızlıyız. hafta sonu da hafta içi de. Hafta içi 3 dakikaya çıkan hattımız da var, 8 dakikaya çıkan hattımız da var ama yolcu potansiyeline göre hareket ediyoruz. Bununla alakalı vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmaları hem ekonomik açıdan iyi olacağını, hem de trafik açısından şehri rahatlatacağını düşünüyoruz.

ENGELLİ KARTLARINDAKİ GÜNCELLEMEDE 1 ARALIK SON TARİH

Bakanlığın kanun olarak getirdiği engelli vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyoruz, taşıyacağız da bunda şüphe yok. Ama burada usulsüz kullanımlar önümüze çıktı. Yani engelli vatandaşlarımızın oğlunda, kızında, abisinde çıkıyor. Bu da çok önemli değil ama buradan şunu söylemek istiyorum; 1 Aralık itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden engelli kartı almayan vatandaşımızın kartı güncellenmeyecek. Şu anda engelli kartına sahip olan bir vatandaşımız Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden engelli kartı alması gerekiyor. Bu kartı nasıl alacak? Sağlık raporu eğer uygunsa bu kartı alabilir. Bu raporu yoksa engelli kartına sahip olamaz. Bizden de doğal olarak ücretsiz kent kart alamaz. Engelli vatandaşlarımızı uyaralım buradan, 1 Aralık'a kadar kartlarını güncellesinler, eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği kart yoksa ücretsiz kartları iptal olacaktır.

Bir vatandaşımız grip olmuş, aynı zamanda kulak ve göz ağrısı var. 3 doktora gittiğinde yüzde 40'ın üzerinde rapor alıyor. Bizler de buna göre kart vermişiz. Bu doğru değil. Kanuna baktığımızda engelli vatandaş, gerçekten engelliyse zaten bakanlığın kartı cebinde mevcuttur. Bu kartı göstermediği sürece bizden ücretsiz kart alamayacaktır. Bu çok önemli bir nokta. Engelli kartlarında binişler şu anda yüzde 4.5 civarında. 2800-3000 arası günlük."

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler