İYİ PARTİ'DEN CHP'YE ELEŞTİRİ

İyi Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, yerel gazetede yayınlanan köşe yazısında "Recep Başkan İyi Parti'yi çökertti" yazısı üzerine CHP'yi sert bir dille eleştirdi. Akalın ve Engin, yazılanları CHP'nin yalanlaması için bir hafta beklediklerini ifade ederek, yalanlamanın olmaması nedeniyle yazılanların doğru olduğuna kanaat getirdiklerini dile getirdiler.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, yaptıkları basın toplantısında CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

İYİ parti Edirne İl Başkanlığında yapılan basın toplantısına Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ve çok sayıda partili katıldı. Partileri ile iglili yazılan köşe yazısını değerlendiren Engin ve Alpagut, parti teşkilatlarının tüm gücüyle sahada olduğunu vurguladılar.

Milletvekili Mehmet Akalın, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Siyaseti bildiğiniz gibi değerler üzerinden yapanlar var, siyasetin içine İslamiyeti bulaştıranlar var. Siyaseti değerler üzerinden yapmayı iş edinenler var. Siyaseti başka partilerin üzerinden yapmaya çalışanlar var ve siyaseti başka partileri yıkma üzerine yapmaya çalışanlar var. Siyaset bu değildir. Siyasette bir hedef vardır ve bu da iktidara gelmektir. Bunun içinde milletimize ne yapacağınızı anlatırsınız. Yapacağınız icraatlar üzerinden milletten oy istersiniz.

Biz siyaseti değerler üzerinden, başka partiler üzerinden değil; kendimizin ne yapacağını anlatmak üzere yapmak istiyoruz. Biz İyi Parti olarak belediyeyi aldıktan sonra Edirne’ye neler yapacağız bunları anlatacağız. İyi Parti bunun için kuruldu. İyi Parti ne başka bir siyasi partiyi iktidara taşımak, ne başka bir siyasi partinin belediye başkan adaylarını seçmek ya da siyasi partilerin içini karıştırmak için kurulmamıştır. İyi Parti kendi bildiği doğrular ile bu ülkeyi yönetmek için kurulmuştur. Yerel seçimlerde de bunu yapacaktır. İyi Parti’nin içine karıştırmak için belediye başkanının ve milletvekillerinin yapmış oldukları bu eylemi kınıyorum. Böyle siyaset olmaz. Biz bu siyasete alet olmayacağız."

İyi Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ise, genel seçim sonuçlarını referans göstererek yeterince başarılı bir teşkilat olduklarını dile getirdi. Engin, iddiaya göre CHP milletvekilinin iyi parti ile ilgili "Recep Başkan İyi Parti’yi çökertti meclis üyeleri bizimle beraber hareket ediyor, yönetimlerini istifa ettirdi" sözlerine cevap veren Alpagut, "Biz CHP’den bir yalanlama bekledik, ancak kendilerinden bugüne kadar böyle bir şey gelmedi. Edirne İyi Parti teşkilatlarını çökerttiğini söyleyenler, genel başkanlarına yalakalık yapabilme amacı ile yalan söylüyorlar ve genel başkanlarını yanıltıyorlar. 2023 Genel Seçimleri’nde Edirne İyi Parti teşkilatı Türkiye birincisi olmuştur” dedi.

Basın açıklamasının ardından İyi Parti Yönetimi basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak; basın mensupları ile birlikte pasta kesildi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler