VALİ SEZER, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Valisi Yunus Sezer, muhtarlar günü etkinlikleri kapsamında mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Sezer, "Muhtarlar Her zaman toplum için önemli bir kurum olmuştur ve bundan sonra da o şekilde devam edecektir" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, muhtarlar günü etkinlikleri kapsamında mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi

Edirne Valisi Yunus Sezer, muhtarlar günü dolayısıyla Polis Bahçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen organizasyona Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve kurum, müdürleri de katıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, burada yaptığı konuşmada,  tüm muhtarların gününü kutladığını dile getirerek, şunları söyledi:

Muhtarlarımız ile ilgili söylenecek çok sözümüz var. Ama devlet geleneğimizde muhtarlarımızın yeri ayrıdır. Devlet olarak var olduğumuz günden itibaren muhtarlık sistemi değişik adlar altında bugüne Cumhuriyetimize kadar gelmiştir. Her zamanda toplum için önemli bir kurum olmuştur ve bundan sonra da o şekilde devam edecektir.

Demokrasinin ilk meşru meva bulduğu alanlardan bir tanesi muhtarlarımızdır. Kendiniz aday oluyorsunuz ve halkınızın teveccühü ile muhtarlık görevini yerine getiriyorsunuz. Mahalle ve köylerinizde bizim duyan kulağımız, gören gözümü ve vatandaşa dokunan elimiz oluyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.

35 yıl kesintisiz muhtarlık yapan muhtarlarımız var. Gerçekten bu büyük bir teveccühün sonucudur. Birkaç dönem görev yapan muhtarlarımız var. Tecrübeleri ile yeni arkadaşlarımıza muhtarlığın önemini anlatıyorlar. Aynı zamanda yeni başlayan arkadaşlarımızda bir dönemi bitirmek üzereler onlarda heyecanları ile bu sisteme kendi varlıklarını ortaya koydular. Bu makamlar gelip geçicci makamalar önemli olan hoş bir seda bırakmak, önemli olan vatandaşımızın gönlüne dokunmak. Garip gurabaya elini uzatmak. Ve mahallemizde köyümüzde devlet, millet adına ne yapılacaksa onu en iyi yaptığımızı görüyorum. İnşallah birşekiya kendiniz yapmak yada yapabilecek makamları harekete geçirmek. Bunu Edirne’de en iyi şekilde undan sonra da hep beraber birer çalışma arkadaşı yaramız olarak bu güzel ilimize güzel hizmetler yapmayı Allah nasip eder.

KANAYAN YARAMIZ

Bir diğer kanayan yaramız Filistin, maalesef bugün 12. Günü geçti. İnsanlığın gözü önünde bir halkın kadın, yaşlı, çocuk gözetilmeden katledildiğini, son teknoloji silahlarla yok edildiğini görüyoruz. Ve gerçekten de Türkiye’nin 81 ilinde Filistin’e destek sesleri yükseliyor, kampanyalar yapılıyor. Bizlerde en güçlü şekilde bu şiddeti kınadığımızı ve bu mazlumların ahının kalmayacağını belirtmek isteriz. Edirne olarak da bütün vatandaşlarımız aynı hassasiyetteler bu kimseye taşkınlık yapmadan kimseye bir zarar vermeden gösterilerini yapıp seslerini duyuruyorlar. En şiddetli şekilde İsrail’i kınıyoruz. Ölen Filistin’li masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün İslam aleminin başı sağ olsun."

Edirne Belediye Başkanı da yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl 19 Ekim’de yaşanan maden faciası, bu yıl Filistin’li mazlumların katledilmesiyle 2 yıldır Muhtarlar Günü’nün buruk geçtiğini dile getirerek, "Demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Kuşkusuz muhtarlık hiçbir siyasi parti ve hiçbir kuruma aday göstermeden kendilerinin bizzat seçmeleri karşısında doğrudan demokrasi ile seçilen en önemli kurumumuz. Bu anlamda çok saygı değer, çok kıymetli bir önemi var muhtarların. Tabi ki gerekli görevli ve kamu kurumlarıyla köprü vazifesi gören muhtarlarımız da vatandaşların sorunlarının çözümünde birinci derecede sorumlu kişiler olarak hizmet veriyor. Ülkemizdeki demokrasinin sürdürülmesi yaşaması için hep birlikte görev yapmaya devam edeceğiz" dedi.

“VAZGEÇİLMEZ ÖNEMİ VAR”

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Sedat Tosun ise yaptığı konuşmada, "Muhtarlığın, hiçbir siyasi parti ya da grubun aday göstermeksizin kendilerinin bizatihi seçmenin karşısına çıkarak, doğrudan demokrasiyle seçilen, demokrasideki en önemli kurum olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu anlamda çok kıymetli ve vazgeçilmez bir önemi var demokrasilerde. Yerel yönetimlerle ve kamu kuruluşlarıyla köprü vazifesi yapan birinci derecede sorumlu kişiler. İsrail’in Gazze’de sivillerin olduğu hastaneyi bombalaması ve insanlık suçu işlemesi nedeniyle de coşkuyla kutlayamıyoruz. Filistin halkının da her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepinizin muhtarlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler