JANDARMA KADIN ÇİFTÇİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Büyükdöllük ve Korucu köylerinde toprakla uğraşan kadınları ziyaret ederek Dünya Kadın Çiftçiler günlerini kutladı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı  Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Merkez ilçeye bağlı Büyükdöllük ve Korucu köylerine ziyaret gerçekleştirilerek tarlalarının başında toprakla uğraşan kadınların Dünya Kadın Çiftçiler günü'nü kutladı. Günün anlam ve önemine binaen karanfil hediye etti. Aile İçi Şiddetin Önlenmesine dair bilinçlendirme ile KADES Uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim verildi.

Edirne Valiliği tarafından açıklamada, "Edirne İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımıza Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme ve KADES Uygulamasının Tanıtımı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.

Kamuoyuna Kadına karşı şiddetin önlenmesi emniyet ve asayişin sağlanarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir." denildi.

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler