BU İDDİA ALİŞAN'I YAKTI

TRT 1'de yayınlanan ve Türkiye'nin sevilen sabah programlarından olan Alişan ile Hayata Gülümse isimli programın konukları Edirne'nin tanıtım elçisi olan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ile Şekerlemeci Arif Meriç oldu. Alişan, Edirne Tava Ciğer Festivalinde düzenlenen acı biber yarışmasında 130 adet acı biberin yendiğini öğrenince, kendisinin bu acı biber rekorunu kıracağı iddiasında bulundu. "Acıların Çocuğuyum" şarkısıyla yenen 8 biberin ardından Alişan, yangın söndürücü istedi.

 TRT 1'de yayınlanan ve Türkiye'nin sevilen sabah programlarından olan Alişan ile Hayata Gülümse isimli programın konukları Edirne'nin tanıtım elçisi olan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ile Şekerlemeci Arif Meriç oldu.

TRT'nin sevilen sabah programı olan Alişan ile hayata Gülümse programının konuğu olan Bahri Dinar, Edirne'nin Tava Cİğeri'nin tanıtımı yaptı. Ardından Edirne hakkında kısa bilgiler veren Dinar, Kırkpınar'ın davetiyesi kırmızı Dipli Mum'u da Alişan'a hediye ederek, hem Kırmızı Dipli Mumu, hem de Kırkpınar'ın tanıtımını yaptı.

Bu arada Edirne'den giden ekibin bir kısmı da ünlü Ciğer Sarma'yı yaparak burada Alişan'a ikram ettiler. 300 yıllık bir gelenek olan Ciğer Sarma hakkında bilgiler veren Bahri Dinar, bu lezzetin sadece Edirne'de yenebileceğini ve bir çok lokantada da müşterilerine sunulduğunu hatırlattı.

Edirne'nin ünlü şekerleme ustası Arif Meriç'de kenttin önemli lezzetleri olan Deva-i Misk, Badem ezmesi gibi lezzetleri Alişan'a anlatarak, lezzetleri tattırdı.

DÜNYANIN EN TATLI ACISI

Dünyanın en tatlı acısı olan Karaağaç Acı Biberinin tadına bakan Alişan, geçtiğimiz günlerde Edirne Tava Ciğer Festivalinde düzenlenen acı biber yeme yarışmasında 130 biberin yendiğini duyunca, "Ben bu rekoru kırarım" diyerek iddialı bir çıkış yaptı. Biberleri tek tek yiyen ve 8'inci bibere geldiğinde müzisyenlerden 'acıların çocuğuyum' şarkısını isteyen Alişan, program boyunca 130 biberden fazlasını yiyeceğini söyleyerek biberleri yana aldı. Bu arada stüdyo ekibine "Biberlerin yanına yangın söndürücü de koyun" diyerek biberin acısının fazlalığını dile getirdi.

Hem eğlendiren, hem güldüren programda 1.5 saat boyunca Edirne konuşularak, Edirne'nin tanıtımı yapıldı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler