AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası'nın açılışı düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Amatör Spor Haftası kapsamında 25 Kasım'dan Atatürk Anıtı'na kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle genç sporcuların katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi. Anıtta düzenlenen açılış töreninde ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelengi sunuldu.

Törende konuşan Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır şunları söyledi:

“Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için en önemli araç olan sporun sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasında en önemli görev amatör spor kulüplerimize düşmektedir. Biliyoruz ki spor bilincinin ve kültürünün oluşması amatör spor kulüpleri sayesinde gerçekleşmektedir. Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak spora, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için emek veriyoruz. Yarınlarımızın aydınlık olması ve daha zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanmaya gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda gençlerimizin ve halkımızın her alanda spor yapabilmeleri için il merkezinde ve tüm ilçelerimizde spora yönelik yatırımlarımıza Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda ve Valiliğimizin desteği ile aralıksız olarak devam ettirmekteyiz. Amatörler Türk Sporunun kalbidir. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna, Federasyon İl Temsilcilerine, kulüplerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunar, müsabaka ve etkinliklerine katılan sporculara başarılar diler, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım."

Konuşmaların ardından HOTEAD Gençlik Spor Kulübü tarafından hazırlanan Edirne yöresi halk oyunları gösterisi katılımcılara sunuldu.

Kadir Ocak

banner8
Haberler