FESTİVAL TAM KIVAMINDA GEÇTİ

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Ciğer Bando Festivalinin 11'incisi hem eğlenceye hem de kehribar kadar sarı, kelebek kadar hafif Tava Ciğerine doyurdu. Üç gün boyunca kentin dört bir yanında Bando konserleri düzenlenirken, festivalin son gününde acı biber yeme ve ciğer yeme yarışmalarıyla da Edirnelilere keyifli dakikalar yaşattı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, bu yıl 11'incisi düzenlenen festivalin dört dörtlük bir şekilde sona erdiğini ifade ederek, "Dünyanın en lezzetli ve en eğlenceli festivallerinden bir tanesiydi. 3 gün boyunca hem eğlendik, hem de lezzete doyduk" dedi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Ciğer Bando Festivalinin 11'incisi hem eğlenceye hem de kehribar kadar sarı, kelebek kadar hafif Tava Ciğerine doyurdu.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali, Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen törenle başladı. Cuma ve Cumartesi günü çok sayıda etkinlik düzenlenen festivalin son günü olan Pazar günü düzenlenen Karaağaç Biberi yeme ve kaşıkla tava ciğer yeme yarışmasıyla final yaptı.

Festivalin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Edirne Belediyesi'nin düzenlediği 11'inci Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali dünyanın en lezzetli ve en eğlenceli festivallerinden bir tanesiydi. 3 gün boyunca hem eğlendik, hem de lezzete doyduk. Dün final günüydü, lezzetin de doruğundaydık. Aşağı yukarı 1 tonun üzerinde kehribar kadar sarı, kelebek kadar hafif tava ciğeri vatandaşlarımıza ikram ettik. Muhteşem bir etkinlik vardı, her şeyiyle dört dörtlük bir festival geçirdik.

Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar yaşadıklarımızın en güzeliydi. Tanıtım açısından baktığımızda festival 1 hafta, 10 gün önceden ulusal basında ve yazılı basında yer almaya başladı. Bir o kadar da sosyal medyalarda duyuruldu. Dün bir baktık ki Atatürk heykelinin oraya kadar insanlar o muhteşem lezzeti tatmak için kuyruğa girdiler. Sorunsuz bir şekilde de herkes kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif tava ciğeri ayranıyla beraber sunumunu yapabildik" dedi.

CİĞER GÜZELİ SEÇEBİLİRİZ

Dinar, her festivalde biraz daha tecrübe kazandıklarını dile getirerek, "Önümüzdeki yıl da değişik etkinlikler olabilir. Bu sene en çok acı biber yeme yarışmasının yanında, en çok ciğer yeme yarışması da koyuldu. Belki önümüzdeki yıl bir tava ciğer güzeli seçeriz" dedi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler