HAMAMA GİREN 'TERLER' !

* CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan'ın tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı’nın durumunu ortaya koyan videosuna, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'ın, 'Sayın Vekilim keşke bu kadim kentin CHP’li Belediye elinde nasıl dünyanın en bakımsız şehirlerinden biri haline geldiğini,her yerin çöp çamur ve çukur içinde olduğunu da söyleseydiniz. Turistlerin karşılaştığı hamam görüntüsü çok hoş olmayabilir ama yolların durumu felaket" cevabına Yazgan'dan yanıt gecikmedi. * AK Partili Vekil Aksal'ın eleştirisine sosyal medyadan yanıt veren CHP'li Yazgan, "Üç yıl önce söz verdiniz sayın Aksal. Lafa gelince ecdadı, Osmanlı mimarisini dilinizden düşürmüyorsunuz. Gelin görün ki böylesine tüm Edirnelileri kapsayan bir konuda sizin tepki vermenizi yadırgadım. Ben beklerdim ki hep beraber, dört Edirne vekili olarak Kültür Bakanına bu ayıbı anlatalım ve siz öncü olun. Yakışanı da buydu. Sayın Aksal, burada benim için önemli olan bu payitaht kent için ne yapabileceğim... 112 bin kişi bana oy verirken onların hakkını korumam için oy verdi, iktidar vekiliyle söz dalaşına girmem için değil. Siz müsaade etseniz de etmesiniz de ben bu kadim kentin haklarını savunmaya devam edeceğim. Önce verdiğiniz sözleri tutun" sözleriyle yanıt verdi.

Milletvekili Ahmet Baran Yazgan’ın geçtiğimiz gün dile getirdiği  Gazi Mihal Bey Hamamı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal ile siyasi polemiğe döndü. Yazgan,  Edirne’nin batı girişinde bulunan ve 1422 yılında Gazi Mihal Bey tarafından yaptırılan Gazi Mihal Bey Hamamı’nda incelemelerde bulunmuş ve “Bu hamamı sizlere özellikle göstermemin sebebi bu hamam Edirne’mizin batı girişinde herkesi ilk karşılayan eser… Biliyorsunuz Turizm Haftasındayız. Turizme verdiğimiz değeri herkes görsün istedim. Her yeri otlar bürümüş, etrafı pislik içerisinde… Dışarıdan bir harabe, bakalım içi nasıl dedik. Her yerde uyuşturucu maddeler bulunuyor” demiş ve tarihi eserin kötü görüntüsüne duyduğu üzüntüyü dile getirmişti.

Yazgan’ın kentin tarihi eserlerinin yeniden restore edilip kente yakışır bir hale gelmesi isteğini esi iktidar partisi milletvekili Fatma Aksal, sosyal medya hesabından cevap verdi. Aksal, tarihi eserin restoresiyle ilgili yanıt vereceğini siyasi bir dille CHP’li Edirne Belediyesini suçladı. Yazgan ise ona verdiği cevapla adeta bir ders verdi.

Yazgan, Aksay’a verdiği cevapta şunlara yer verdi:

 “Değerli mevkidaşım, bu tarz polemiklerin ne Edirne'ye ne de Edirneli'ye bir faydası var. Yüzyıllarca imparatorluğa başkentlik yapmış bu kadim kentin kültürel değerleri çürüyor. Aynı şekilde ayçiçeği çiftçimiz hakkını alamıyor. Mesele ne AKP ne CHP meselesi... Bizleri seçen irade hizmet istiyor. Bu tarz kısır polemiklerdense gelin elinizi taşın altına koyun. Edirne'miz için hep beraber çalışalım. Bir iktidar vekili olarak Gazi Mihal Bey Hamamı hakkında benimle değil Kültür Bakanı ile polemiğe girmenizi beklerdim. Aynı şekilde gelin hep birlikte el ele kültür eserlerimizle de sınırlı kalmayalım. Ayçiçeği çiftçimizin sorunları var. Edirne'nin sorunları var. Üç parti dört vekil el ele Edirneli için çalışalım.”

AKSAL ISRARLA BELEDİYEYE YÜKLENDİ

Yazgan’ın ılımlı cevabına karşın Fatma Aksal, “Sayın Vekilim keşke bu kadim kentin CHP’li Belediye elinde nasıl dünyanın en bakımsız şehirlerinden biri haline geldiğini,her yerin çöp çamur ve çukur içinde olduğuna da söyleseydiniz. Turistlerin karşılaştığı hamam görüntüsü çok hoş olmayabilir ama yolların durumu felaket.” diye yaptığı paylaşım iki vekil arasındaki atışmayı kızıştırdı.

Yazgan, Aksal’a verdiği cevapta şunlara yer verdi:

 “Üç yıl önce söz verdiniz sayın Aksal. Lafa gelince ecdadı, Osmanlı mimarisini dilinizden düşürmüyorsunuz. Gelin görün ki böylesine tüm Edirnelileri kapsayan bir konuda sizin tepki vermenizi yadırgadım. Ben beklerdim ki hep beraber, dört Edirne vekili olarak Kültür Bakanına bu ayıbı anlatalım ve siz öncü olun. Yakışanı da buydu.

Sayın Aksal, burada benim için önemli olan bu payitaht kent için ne yapabileceğim... 112 bin kişi bana oy verirken onların hakkını korumam için oy verdi, iktidar vekiliyle söz dalaşına girmem için değil. Siz müsade etseniz de etmesiniz de ben bu kadim kentin haklarını savunmaya devam edeceğim. Önce verdiğiniz sözleri tutun.”

"3 YIL ÖNCE SÖZ VERİLMİŞTİ"

Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal'a verdiği yanıtın altına 3 yıl önce Gazi Mihal Bey Hamamı'nın restore edileceği yönündeki haberi de ekleyerek 'önce verdiğiniz sözleri tutun' dedi. 3 yıl önce Milliyet gazetesinde "En kısa zamanda başlayacak! Gazi Mihal Bey Hamamı restore edilecek" başlığıyla yer alan haberde de, Milletvekili Yazgan'ın paylaştığı gibi, tarihi hamamın alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline geldiği, Avrupa'dan Edirne'ye girenlerin ilk gördüğü tarih eser olduğu vurgusu yapılmıştı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler