PROJENİN GELECEĞİ ‘MASADAKİ’ RAPORA BAĞLI

Edirne Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl ‘hayal proje’ olarak yapımına başlanan '3 Nehir 1 Şehir’ projesi kapsamında Meriç Nehri üzerine kurulan lastik savaklı hidroelektrik santralinin geleceği DSİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora. Edirne Valisi Yunus Sezer, projeyle ilgili raporun hazırlandığını ve masasında olduğunu dile getirerek, “Raporu okuduktan sonra bu konuda basın toplantısı düzenleyeceğim” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve geçtiğimiz aylarda da deneme üretimi sırasında savakların birinin çökmesiyle atıl durumda kalan  Meriç Nehri Lastik Savaklı  hidroelektrik santralinin geleceği birkaç gün içinde belirlenecek.

Dönemin Valisi Ekrem Canalp döneminde Valilik tarafından yapımına başlanan Meriç Nehri Lastik Savaklı  hidroelektrik santralini geçtiğimiz aylarda tamamlanarak enerji üretimine başlamıştı. Yaklaşık 6 günlük üretimin sonunda yaşanan çökmeyle tesis durdu. Günlerce kentte bu konu konuşulurken, sorumluların bulunması için de çalışma başlatıldığı dile getirildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer göreve başladıktan kısa süre sonra yapılan çalışma ile ilgili bilgiler aldı. Aynı zamanda konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlanmasını isteyerek, bu projenin geleceğine hazırlanan rapora göre karar vereceğini bildirmişti.

Vali Sezer, raporun hazır olup olmadığı sorumuza, “Rapor şu anda hazır masamda. Yeni hazırlandı. Bende bugün raporu okuyacağım. En kısa sürede bu konuda basınla bir araya geliriz” şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler